Oecumenische Startdienst in de Remigiuskerk

HENGELO - Na anderhalf jaar kan er voorzichtig weer begonnen worden met oecumenische activiteiten. Er kan dus met recht gesproken worden van een ‘start’-dienst zondag 19 september. Al heel lang wordt het nieuwe seizoen gemarkeerd met een gezamenlijke startviering van de protestantse, vrijzinnige en katholieke geloofsgemeenschap in Hengelo.

Er zijn nog steeds coronamaatregelen en dus beperkt de 1,5 meter afstand het aantal plaatsen in de kerk. Daarom is het heel fijn dat vanuit de Remigiuskerk mensen thuis digitaal kunnen meevieren (https://kerkdienstgemist.nl). Binnen Ontmoetingscentrum Ons Huis in Hengelo is er extra mogelijkheid om dat samen te doen, omdat daar de dienst op een groot scherm is te volgen.

Het thema is dit jaar ‘Van U is de toekomst’. Hoe zien we de toekomst, wat verwachten we en hoe zijn we verbonden met de toekomst die God voor ogen heeft?

De dienst wordt voorgegaan door ds. Rineke van den Berg, Gerry Spekkink en Jaap van Gijssel (resp. vanuit de protestantse, de katholieke en de vrijzinnige geloofsgemeenschap). De zang wordt ondersteund door cantorij- en koorleden en er is een speciaal moment voor de kinderen. Tijdens de dienst wordt gevierd om samen de toekomst in te gaan. Dit gebeurt met beelden: met filmpjes van persoonlijke verwachtingen, een verhaal uit de natuur en een verhaal uit de Bijbel waar hoop en vertrouwen uit mag worden geput. Wees welkom en laat u verrassen!

Na de dienst is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten bij koffie met wat lekkers en hopelijk laat het weer het toe om dat in de buitenlucht te doen.

Welkom in de Remigiuskerk, in Ontmoetingscentrum Ons Huis of via de website van de Protestantse Gemeente voor de startdienst van de gezamenlijke kerken in Hengelo op zondag 19 september om 10.00 uur.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden