Sam’s Kledingactie voor schoolkinderen in Oeganda

HENGELO - Ieder voorjaar en najaar organiseert Sam’s Kledingactie een aantal speciale landelijke actiedagen, om zo extra veel kleding op te kunnen halen voor het goede doel. Deze keer is er gekozen voor hulp aan schoolkinderen en hun ouders in Oeganda zodat zij, wanneer corona voorbij is, weer terug naar school kunnen. In Hengelo is de inzameling op vrijdag 24 september van 19.00 tot 20.00 uur en zaterdag 25 september van 10.00 tot 11.00 uur bij de Willibrordkerk aan de Sint Michielsstraat.

Op deze dagen is het mogelijk in Hengelo kleding en schoenen die niet meer worden gedragen, maar waar iemand anders misschien nog wel blij van wordt, in te leveren. De Sam’s vrijwilligers zijn dan aanwezig om de goederen -geheel coronaproof- in ontvangst te nemen. Kapotte en vuile kleding, speelgoed en knuffels, handdoeken, kussens en dekbedden mogen zij helaas niet aannemen.

De honderden vrijwilligers van Sam’s Kledingactie zamelen, grotendeels, het hele jaar door kleding en schoenen in voor het goede doel. Zij doen dit vanuit een depot aan huis of bij een bedrijf, school of kerk.

Een financiële bijdrage van 75.000 euro biedt kinderen in Oeganda iets onbetaalbaars: door naar school te gaan, maken zij kans te kunnen ontsnappen uit de armoedecirkel en een betere toekomst voor zichzelf te creëren! Met steun in de vorm van kleding en schoenen zorgt Sam’s Kledingactie er samen met Cordaid voor dat de kinderen die niet (meer) naar school gaan of na Covid-19 niet terug zouden komen, na de heropening toch weer naar school gaan of op school blijven. Hoe meer kinderen naar school toe gaan, hoe meer kans ze hebben op betaald werk en hoe beter hun toekomstperspectief wordt. En dit geven zij weer door aan hun kinderen. De stichting hoopt er samen voor te kunnen zorgen.

Projecten
Wie meer informatie wil over het werk van Sam’s Kledingactie, de projecten die zij ondersteunen en over wat er wel en niet mag worden ingeleverd, of misschien zelf als vrijwilliger voor de stichting aan de slag gaan, kijkt op de site.


samskledingactie.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden