Bekveldse Koninklijke Hoogheden op de feestavond, vlak na de afronding van het vogelschieten en -knuppelen. Foto: Leo van Dam
Bekveldse Koninklijke Hoogheden op de feestavond, vlak na de afronding van het vogelschieten en -knuppelen. Foto: Leo van Dam

Feestgedruis omringt Bekvelds Koningspaar 2021

BEKVELD – Na een epische strijd lukte het Rens-Willem Bloemendaal in de vijfde schietronde de vogel het symbolische genadeschot te geven en mochten hij en zijn gade Maike zich in de statige kobaltblauwe mantels hullen. Een eer die ook aan jeugdkoningin Abi Meijer en knuppelkoningin Jolanda Wissels te beurt viel.

Ontketend door de band De StamGasten ontbrandde vervolgens een vurig feestgedruis, waarbij de feesttent bol van vreugde stond. De dansvloer kreeg het aangevuurd door de band dan ook zwaar te verduren.

Schuttersfeest
Het heeft even geduurd eer het mocht en kon, want de coronapandemie zat de Buurtvereniging Bekveld anderhalf jaar lang op de hielen. Maar na het lange oponthoud ging het sein op groen en mocht de strijd om de Koninklijke schutterstitels met feest toe eindelijk weer van start gaan.
De middag in de aanloop naar het vogelschieten werd gehuld in een opgetogen stemming met volksspelen voor oud en jong. Speciaal voor de kinderen werd in een kleine circustent het hooggeëerd publiek vermaakt met clowneske grappen, grollen en dolkomisch gegoochel van Sander van het circus Salto. En wat is er in een nog lopende coronapandemie mooier dan het schaterlachen van kinderen die het duidelijk naar hun zin hebben.

Volksspelen
Het volksspel ging er om ‘de haendigste mens van Bekveld’ uit te verkoren, maar vooral de onhandigheid werd hierbij zeer gewaardeerd en kreeg de lachers op de hand.
Voor wie er nog toe in staat was, werd daags na het feestgedruis een fietstocht georganiseerd met, alsof er op het feest nog niet genoeg gerstenat gevloeid had, een bezoek aan de brouwerij op Rha. De zonnige zondag werd afgesloten met de op een groot beeldscherm vertoonde allermooiste Formule 1-wedstrijd ooit, met als hoogtepunt het eren van koning Max en het Wilhelmus door Davina Michelle.
Een fotoverslag per onderdeel van het feestprogramma wordt binnenkort op de website en op de facebookpagina van de Buurtvereniging geplaatst.


www.bekveld.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden