<p>Diverse leden hadden gehoor gegeven om in de rood-witte clubkleuren naar de &#39;Drive-thru&rsquo; te komen. Foto: Paul Harmelink&nbsp;</p>

Diverse leden hadden gehoor gegeven om in de rood-witte clubkleuren naar de 'Drive-thru’ te komen. Foto: Paul Harmelink 

Ludieke ‘aftrap’ jubileumactiviteiten Sociï

WICHMOND – Hopelijk kunnen de leden van de voetbalafdeling van Sport Vereniging (SV) Sociï volgend jaar allerlei uitermate ludieke en feestelijke activiteiten verwachten in het kader van het 75-jarig bestaan van de voetbalvereniging. Op creatieve wijze werd afgelopen zondag rond het middaguur op de parkeerplaats van sportpark De Lankhorst middels een heuse ‘Drive-thru’ daarvoor de ‘aftrap’ gegeven.

Door Jan Hendriksen

Tientallen leden hadden gehoor gegeven aan de oproep van de jubileumcommissie om met de auto of op de fiets naar de parkeerplaats te komen. Al dan niet uitgedost in de rood-witte clubkleuren. De belangstellenden werden in de ‘feesttent’ door de jubileumcommissie, onder aanvoering van oud-voorzitter Gert Hiddink en enkele gastvrouwen, welkom geheten. Voorzitter Ernst ter Linden trakteerde een ieder op een gebakje met daarop het loge van de vereniging. Dj Jorrit Wassink zorgde al direct voor een feestelijke stemming. Het was oud-voorzitter Bart Krijt die als eerste met zijn vrouw Gerry de ‘Drive-thru’ in zijn Nissan ‘opende’. Langzaam tuffend door de verschillende tenten kreeg men een indruk van wat de jubileumcommissie zo al volgend jaar in petto heeft. Bijvoorbeeld in de tent van het ‘Veilinghuis’. De jubileumcommissie organiseert tijdens de Nieuwjaarsreceptie op zondag 9 januari namelijk een veiling en een verloting. Voor de veiling is de commissie nog op zoek naar enkele ‘topstukken’. “Wie heeft er nog oude voetbalschoenen uit de jaren zestig of zeventig in de kast liggen die men wil inbrengen voor de veiling?”, zo was de vraag. Ook kon men al een indruk krijgen van de prachtige prijzen die te winnen zijn bij de verloting.

Vervolgens was het de beurt aan Marietje en Truus die op een ludieke wijze een ‘wasserette’ hadden ingericht waar men met de auto of fiets door een wirwar van voetbalshirts heen moest rijden. In de ‘Museumtent’ kon men al voorzichtig genieten van nostalgische foto’s uit het verre verleden van Sociï. Hilde Hissink had zeer recent een prachtig doek teruggevonden waarop, in aanloop naar de bouw van de kantine in 1975, de gulle gevers voor de realisatie van het clubgebouw hun initialen hadden geborduurd. Tijdens het jubileumweekend in juni kunnen de leden een prachtige tentoonstelling over de jubilerende vereniging verwachten. In de ‘Jubileumtent’ werd het maar liefst 160 pagina’s tellend jubileumboek ‘1946 Sociï 2021’ gepresenteerd en voor 7,50 euro aan de leden en andere belangstellenden aangeboden. Het boek is het gehele jaar nog te koop.

Slotstuk
Als slotstuk reden de bezoekers door de tent van de ‘Club van 50’. Voor vijftig euro kan men Sociï ondersteunen en de vereniging zo een extra financiële injectie geven en werden de bezoekers tenslotte, naast al het drinken en eten, op een broodje kaas of ham getrakteerd waarbij een vrije gift werd gewaardeerd. Al met al een uitermate geslaagde ‘aftrap’ voor de jubilerende voetbalclub uit Wichmond/Vierakker.


Voor meer foto’s, zie: www.achterhoekfoto.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden