Sportbuddy's van de Body Obstacle Run. Foto: Shutterstock

Sportbuddy's van de Body Obstacle Run. Foto: Shutterstock

Buddy Obstacle Run Hummelo voor Kawasaki

Algemeen

HUMMELO - Samen hindernissen overwinnen, uitdagende trails trotseren, fun en bewegen. Dat kan op 3 oktober in de Buddy Obstacle Run Hummelo. Bij deze belevenis voor gehandicapte en valide sporters is er keuze uit drie afstanden met spectaculaire hindernissen voor alle niveaus, dwars door een prachtig natuurgebied. De ziekte van Kawasaki staat centraal op deze dag.

Start en finish voor alle afstanden, 3,5, 7 en 11 kilometer is bij Camping Jena aan de Rozegaarderweg 7 in Hummelo. De Buddy Obstacle Run is een ‘sportieve doorstroomactiviteit’. Starten kan daarom tussen 9.15 en 13.30 uur, in een zelf te kiezen startvak. Het overleggen van een negatieve PCR-test of een vaccinatiebewijs is niet nodig maar de bezoekers en deelnemers dienen wel nadrukkelijk de coronamaatregelen te respecteren.
De Buddy Run is uniek in zijn soort: iedereen kan meedoen. De organisatie zorgt voor de gehandicapte sporters voor buddy’s, maar die mogen ze in overleg ook zelf meebrengen. In het parcours zitten hindernissen die ook met een rolstoel te trotseren zijn. Voor degenen die met hun buddymaatje(s) over de finish komen ligt een fraaie medaille klaar. En sponsorteams die minstens 50 euro per teamlid weten op te halen voor de bestrijding van de ziekte van Kawasaki krijgen voor elk teamlid een gaaf T-shirt. Wie het niet lukt om zelf een team aan te maken kan een mail sturen aan info@buddyrun.nl

Kawasaki
“De ziekte van Kawasaki is de belangrijkste verworven hartafwijking bij kinderen. Wanneer de ziekte niet bijtijds behandeld wordt, kan een ontsteking aan het hart ontstaan en met name aan de kransslagaders. De ontsteking kan tot verwijdingen (aneurysma’s) leiden, bloedstolsels met vaatafsluiting en afsterving van een stuk van de hartspier, oftewel een hartinfarct, óf (uiterst zelden) een scheuring met acute hartdood als gevolg”, aldus prof. dr. Taco Kuijpers, kinderarts-infectioloog/immunoloog in het Emma Kinderziekenhuis. Klik hier voor de video waar Daphne Deckers meer over haar zoontje Alec vertelt , die de ziekte heeft gehad.  

Voor de diagnose van de ziekte van Kawasaki bestaat geen bloedtest. Deze ziekte komt niet zo vaak voor en kan eenvoudig gemist worden. De consequenties zijn groot. Verder lijkt het er nu op dat ook het nieuwe coronavirus een ontstekingsbeeld bij kinderen kan veroorzaken dat sterke gelijkenis heeft met, zo niet voor een belangrijk deel identiek is aan de ziekte van Kawasaki.

Obstacle Run
Kortom: onderzoek is hard nodig. En de deelnemers aan de Buddy Obstacle Run dragen daar sportief aan bij. Opgeven kan op onderstaande website. Meer info via e-mail: info@battle4kids.nl.


www.buddyrun.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant