<p>Coureur Ilja Caljouw. Foto: Madli Hanson</p>

Coureur Ilja Caljouw. Foto: Madli Hanson

Goede start IRRC-seizoen voor Performance Racing Achterhoek

HENGELO/CHIMAY - Het Performance Racing team uit Hengelo kan terugkijken op een goed weekend tijdens de eerste ronde van het IRRC in het Belgische Chimay. Met diverse podiumplekken en de vele progressie gedurende het weekend, is er een goede start gemaakt met het nieuwe IRRC-seizoen.

Door Kai Zweverink

Na lang wachten werd zaterdag begonnen aan de allesbeslissende kwalificaties. Het waren de Supersport-coureurs Ilja Caljouw en Jorn Hamberg die zeer sterk begonnen aan het weekend in Chimay en zich als vierde en derde kwalificeerden in het IRRC Supersport. Virgil-Amber Bloemhard moest gedurende zijn sessies op stoom komen, maar uiteindelijk wist hij zich op een tiende plek te kwalificeren. Het was zeker niet het resultaat waar Bloemhard en het team op hoopten, maar gezien zijn valpartijen op Assen en in Duitsland was men tevreden met de progressie.

Race 1
Na de eerste Benelux Trophy races was het tijd voor Ilja Caljouw en Jorn Hamberg om te starten met de eerste race voor het IRRC Supersport. Hamberg had zijn eerste Benelux Trophy wedstrijd gewonnen en Caljouw moest afhaken door een technisch probleem.
Hun start was goed en de Performance Racing-coureurs konden zich beide bemoeien met de voorste plekken. Het was de Fransman, Pierre Yves Bian die al direct wat meters won liggend op de eerste plek. Na vijf ronden, kwam de rode vlag erin. Jorn Hamberg was betrokken geraakt bij een crash . Helaas kon de Performance Racing coureur niet meer deelnemen: hij moest ter controle naar het ziekenhuis. Bij de herstart had Ilja Caljouw een zeer goede start. Met de Duitser Christian Schmitz ging hij de strijd aan en Caljouw slaagde erin de eerste IRRC Supersport race van 2021 af te sluiten op de tweede plaats. Een zeer knappe presentatie. Hiermee pakte Ilja Caljouw zijn eerste IRRC-podium voor Performance Racing Achterhoek.
Bij de IRRC Superbike wilde Virgil-Amber Bloemhard zich na de kwalificaties van zaterdag graag naar voren knokken. De start van de Kawasaki-coureur viel echter tegen en hij verloor wat plaatsen. Maar hij wist zich toch weer terug te vechten en ging er eens goed voor zitten. Uiteindelijk wist Bloemhard een mooie achtste plek te pakken met de daarbij behorende punten.

Supersport Race 2
Na een tweede plaats in de eerste IRRC-race wist Ilja Caljouw in de tweede Benelux Trophy de winst op zijn naam te schrijven. Dit was een goede opsteker voor de tweede IRRC-wedstrijd. De start was goed en Caljouw kon direct meedoen om het podium. Opnieuw ging hij de strijd aan met Schmitz, maar het was wederom de Fransman Pierre Yves Bian die liet zien weer snel te zijn. Ilja kon de tweede plaats van Schmitz afpakken en hield de achterstand op Bian kleiner dan in de eerste race. Hij wist zelfs snellere rondetijden op het asfalt te leggen dan de leider in de race, maar de lengte van de wedstrijd was te kort om dichterbij te komen. Ilja Caljouw pakte in een mooie race weer een tweede plaats en staat nu dus ook op plaats twee in het kampioenschap.

Superbike Race 2
Virgil-Amber Bloemhard boekte gedurende het weekend steeds meer progressie. Zo wist de Performance Racing coureur in de tweede Benelux Trophy race, een vierde plaats te pakken. Dit gaf veel vertrouwen om een goed resultaat te behalen in de tweede IRRC-race van het weekend. Daarnaast had het team een verandering aan de koppeling aangebracht. Dit moest ervoor zorgen, dat de start van Bloemhard beter zou zijn dan in de voorgaande races. Dat lukte, Bloemhard kwam op de achtste plek terecht en had zicht op meer. De tijden gingen verder naar beneden, de coureur ging het gevecht aam en het werd spannender. Plaats zes was in zicht. Na een aantal positiewisselingen, wist Bloemhard dat hij er voorbij moest om die zesde plaats te veroveren. Via een spectaculaire inhaalactie buitenom slaagde hij daarin. Het werd nog spannend, maar uiteindelijk finishte hij als zesde en nam zo de nodige punten mee naar huis. Na twee weekenden met veel tegenslagen voor de coureur uit Andelst is dit een mooie opsteker en motivatie om vanaf nu alleen nog maar vooruit te kijken.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden