Gouden duo Hans Smees en Dirk Geiger. Foto: Henk Teerink
Gouden duo Hans Smees en Dirk Geiger. Foto: Henk Teerink

Talent Dirk Geiger verrast Hans Smees met twee overwinningen

Algemeen

HENGELO - Voormalig tweevoudig Nederlands kampioen 250cc Hans Smees heeft als begeleider en monteur van het Duitse talent Dirk Geiger twee overwinningen behaald op het semi stratencircuit van Schleiz in Duitsland. Zowel Geiger als Smees komen uit voor het Duitse Freudenberg team. In totaal heeft Freudenberg vier rijders aan de start staan in het I.D.M. (Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft) kampioenschap. Naast deze vier rijders komt Hamove-lid Victor Steeman uit in het WK Supersport 300 voor het team van Freudenberg.

In het weekend van 23 t/m 25 juli werd er SSP 300 gereden zowel in het I.D.M. Schleiz als voor het WK op het TT Circuit Assen. In beide evenementen werden er twee races gereden. Het startveld in Schleiz was iets kleiner dan gebruikelijk, mede doordat een aantal I.D.M.-rijders koos voor deelname aan de WK-ronde in Assen. Walid Khan was op de derde startrij de beste Nederlander in Schleiz op de grid. Hij kwam na de start van de eerste race als een raket naar voren. Dirk Geiger had in de trainingen de snelste tijd neergezet en mocht dan ook beide races vanaf plaats een vertrekken. Hij bleek een maatje te groot voor de concurrentie en won de eerste race met een grote voorsprong. Achter hem waren acht rijders in gevecht voor de tweede plaats. De strijd werd gewonnen door Micky Winkler voor Lennox Lehmann. Khan eindigde na zijn goede race net buiten het podium op plaats vier.

Inhaalacties
In de tweede race kwam Geiger niet meteen weg, en hij kreeg hij Lehmann, Marvin Siebdrath en ook Khan achter zich aan. Er ontstond een mooie strijd, waarbij ook Khan veel inhaalacties uitvoerde. In de achtste ronde ging het mis voor hem toen hij buiten de baan kwam. Op dat moment was Geiger een beetje weggelopen en zo won hij uiteindelijk ook de tweede IDM Supersport 300 race in Schleiz. Lehmann en Siebdrath werden tweede en derde.
Hans Smees kon zijn geluk niet op. Het hele seizoen was Geiger al supersnel maar het kwam er steeds niet uit. Een paar weken geleden testte Smees nog met Geiger een weekend op het TT Circuit. Daar had men klaarblijkelijk toch iets gevonden. Geiger liet weten ontzettend blij te zijn met Smees en wenst dat hij de goede resultaten kan voortzetten gedurende het seizoen. De volgende race om het kampioenschap is in Assen, van 13 t/m 15 augustus.

Pole position
Victor Steeman had een mooi weekend op Assen ook al had hij graag wat hoger willen eindigen in de races. Steeman had fantastische kwalificaties achter de rug en mocht beide races van pole postion vertrekken. De WorldSSP 300 coureurs maakten er zaterdag op het TT Circuit Assen een spannende aangelegenheid van tijdens hun eerste race van het weekend. Diverse keren werd er van positie gewisseld in de grote kopgroep. Uiteindelijk was het de Spaanse rijder Adrian Huertas die in laatste meters de op dat moment aan de leiding rijdende Jeffrey Buis wist te verschalken en als eerste de finish passeerde.
Buis passeerde als tweede de finish, maar de regerend wereldkampioen kreeg na afloop een track penalty aan zijn broek waardoor hij de tweede plaats moest laten aan zijn teamgenoot Koen Meuffels en zelf genoegen moest nemen met de derde plaats. De vanaf pole gestarte Freudenberg-rijder Victor Steeman vocht mee voor de podiumplaatsen maar werd zowel in de eerste als in de tweede race achtste. Steeman was zelf niet helemaal tevreden maar mocht toch terug kijken op een geslaagd weekend. Tweemaal achtste op de enige KTM-motor in het veld is gewoon goed. Voor de rest rijden er alleen maar Yamaha’s en Kawasaki’s rond. Zij hebben dan ook wat voordeel ten opzichte van Steeman. De tweede race werd gewonnen door de Engelse rijder Tom Booth-Amos uitkomend voor het Nederlandse RT Motorsports by SKM van Rob Vennegoor.

Podiumplek
Naast deze races werd er in het Belgische Chimay gereden om het I.R.R.C. (International Road Racing Championship) kampioenschap. Daar kwam naast het P.R.A. (Performance Racing Achterhoek) ook Hamove-lid Joey den Besten aan de start. Den Besten was zeer succesvol en wist in de eerste race het podium te behalen. Hij finishte achter de twee Duitse rijders Lucas Mauer en Didier Grams als derde. Maurer en Grams werden ook eerste en tweede in race twee. Den Besten greep net naast het podium en eindigde achter de Tsjechiesche rijder Marek Cerveny als vierde. Den Besten was zeer verheugd met de resultaten en gaat er alles aan doen om op zondag 4 september in Hengelo Gld op de Varsselring wederom het podium te halen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden