Peloton in actie. Foto: Dick Soepenberg
Peloton in actie. Foto: Dick Soepenberg

(Inter)nationaal en regionaal deelnemersveld Ronde van de Achterhoek

Algemeen

ACHTERHOEK - De datum van de Ronde van de Achterhoek komt dichter en dichterbij. Inmiddels is het bekend dat op 29 augustus 25 ploegen met zeven renners, dus maar liefst 175 renners aan de start staan.

Door Herlinda ter Maat

Dit jaar is het de eerste keer als UCI Europe Tour wedstrijd. Hiermee komt de Ronde van de Achterhoek op de internationale kalender. Continentale profteams kunnen zich melden bij de United Cycliste Internationale (UCI), oftewel de Internationale Wielerunie. De UCI werkt weer samen met de Nederlandse organisatie Cycling Service. Hier kunnen teams zich aanmelden. Voor dit eerste internationale jaar heeft de organisatie van de Ronde van de Achterhoek al maar liefst 45 aanmeldingen vanuit de gehele wereld ontvangen. De organisatie bekijkt kritisch wat zij met deze teams wil. Welke kwaliteit hebben ze op zak en past dat binnen het budget. De profteams ontvangen namelijk een startvergoeding.

Daarnaast heeft de organisatie uiteraard haar persoonlijke netwerk ingezet waardoor het helpt om goede teams aan de start te hebben. Ze is ‘onmundig’ trots op de kwaliteit van het deelnemersveld. Zo komen er kampioenen van diverse landen en toekomstige grote namen in profpelotons. De Ronde van de Achterhoek heeft met de winnaar van de 2018-editie misschien wel de bekendste oud-winnaar op zak, namelijk Cees Bol, die onlangs nog deelnam aan de Tour de France. Dit geeft maar aan wat een renner moet kunnen om de Ronde van de Achterhoek te winnen!

Naast internationale ploegen, staat uiteraard de Achterhoekse ploeg Sensa Kanjers aan de start, samen met acht andere Nederlandse clubs. Ook Pepijn Reinderink uit Ruurlo staat aan de start met zijn ploeg DSM. Het geeft hem een speciaal gevoel dat hij eindelijk deze ‘klassieker’ kan rijden na jaren trainen in zijn eigen omgeving. “Ik hou van de Achterhoek. Je kunt er geweldig fietsen, de natuur, smalle wegen, onverhard terrein, dat maakt de koers speciaal.” De verwachtingen binnen DSM zijn altijd hoog. Dat moet ook. De Ronde van de Achterhoek is onvoorspelbaar, dat houdt DSM, maar ook Pepijn, heel goed in het achterhoofd.

De definitieve deelnemerslijst zal niet eerder dan de laatste week bekend gemaakt worden. Omroep Gelderland zendt 29 augustus het laatste uur live uit. Daarnaast wordt een reportage van het gehele evenement gemaakt. Omroep Gelderland bekijkt nog de mogelijkheden om het signaal ook door te zetten naar TV Oost en TV Drenthe. De week na de Ronde zal Eurosport een samenvatting van de wedstrijd laten zien.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden