Kleurrijk werk van Diny Boogman. Eigen foto
Kleurrijk werk van Diny Boogman. Eigen foto

Dertiende expositie Steenders Palet vol herinneringen

Algemeen

Werk van Diny, Ali én een ode aan Tineke

Door Liesbeth Spaansen

STEENDEREN/BRONKHORST – Het Steenders Palet bestond jarenlang uit een drietal Steenderense schilders die elkaar hadden gevonden, totdat in januari 2021 kunstschilder Tineke Roorda overleed. De overgebleven kunstenaars Ali en Diny twijfelden lang of zij met z’n tweeën wilden exposeren. Uit liefde voor hun werk hebben zij er uiteindelijk voor gekozen om hun week in de kapel van Bronkhorst door te laten gaan, en daarbij ook werk van Tineke te exposeren als herinnering. De expositie is van zaterdag 31 juli tot en met vrijdag 6 augustus. De kapel is geopend van 10.30 tot 17.00 uur.

Het is de eerste expositie van het Steenders Palet sinds het overlijden van kunstschilder Tineke Roorda. “We missen haar!”, vertelt Ali. “Zij zorgde veelal voor de flyers en had haar contacten voor persberichten.” Nu hebben Ali en haar man Hans deze taak met succes op zich genomen.

Het was de wens van Diny en Ali om tijdens deze expositie ook aandacht te schenken aan Tineke. “Een kleurrijke herinnering. In overleg met haar man Sjoerd en zijn kinderen zijn een aantal mooie schilderijen geselecteerd die zullen worden opgehangen. Daarnaast zetten wij daarbij een grote mand neer met verschillende schilderijen, die ook te koop zijn voor wie een herinneringen aan Tineke wil. Wie niet in de gelegenheid is om naar de kapel te komen om een werk van Tineke uit te zoeken, kan ook met mij contact opnemen.” Mail dan naar aklompenhouwer@kpnmail.nl

De aquarellen van Diny zijn altijd een lust voor het oog. Met haar verschillende technieken heeft ze een eigen stijl ontwikkeld. Ali verrast naast haar kleurige bloemenschilderijen ook met vrolijke landschappen, ze schildert met olieverf en andere technieken. “Onze schilderijen hebben een warme en vrolijke uitstraling. Ze zijn figuratief, maar laten aan de kijker genoeg fantasie over om het kunstwerk te beoordelen.”
Diny en Ali ontvangen belangstellenden graag in de Bronkhorster Kapel.


www.steenderspalet.nl

Landschap door Ali Klompenhouwer. Eigen foto

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden