Een deel van het superteam van de afdeling N2. Foto: PR
Een deel van het superteam van de afdeling N2. Foto: PR

Supernurses zwemmen voor Fight Cancer Achterhoek

Algemeen

REGIO - Op zondag 12 september vindt in Braamt het zwemevenement Swim to Fight Cancer Achterhoek plaats waarbij deelnemers en teams zoveel mogelijk donaties ophalen voor Fight Cancer, een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding.

“In ons werk zien we dagelijks dat gezondheid niet vanzelfsprekend is. Helaas krijgt een groot deel van onze patiënten met deze ziekte te maken en zien wij wat voor impact dit heeft op hen en hun naasten. Vaak willen wij meer betekenen voor de patiënten en hun naasten dan we op dat moment kunnen”, aldus aantal medewerkers van verpleegafdeling N2 (oncologische en algemene chirurgie, maag-darm-leverziekten en urologie) van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. Zij gaan samen de uitdaging aan door één of twee kilometer te zwemmen. Het team bestaat nu al uit dertien collega’s.
Op verschillende dagen worden in het hele land zwemevenementen georganiseerd voor dit goede doel. Een klein deel van het totale bedrag wat door alle deelnemers is opgehaald, mag worden besteed aan patiënten in de eigen regio. De medewerkers van N2 in Doetinchem hebben de wens om een koppelbed te mogen aanschaffen. Dat is een frame met een koppelmatras, bedoeld om naadloos tegen een ziekenhuisbed aan te kunnen schuiven. Hierdoor ontstaat er een volwaardig tweepersoonsbed waardoor het voor de patiënt mogelijk is om echt naast partner, ouder of kind te kunnen liggen.
De Slingeland-medewerkers hopen op mensen die mee willen zwemmen of die willen doneren. Elke euro helpt mee om een vuist te maken tegen kanker. Meer informatie over het evenement op onderstaande website. De zoekterm supernurses bij de deelnemers leidt naar de pagina van de N2..


www.SwimtoFightCancer.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden