<p>Tuin De Olde Veld Hoeve is een sfeervolle landschapstuin met verrassende doorkijkjes. Foto: PR</p>

Tuin De Olde Veld Hoeve is een sfeervolle landschapstuin met verrassende doorkijkjes. Foto: PR

Open-tuinendag op 25 juli in Hengelo

HENGELO - Volop bloemen, vlinders en vogels zijn te bewonderen in de natuurlijke tuinen in Hengelo, die meedoen aan de open-tuinendagen. Op zondag 25 juli is er weer een, de derde van dit jaar. De tuinen zijn open van 11 tot 17 uur.

De tuinen variëren van zeer natuurlijk tot meer gestructureerd, maar ze zijn allemaal vol leven en bieden de liefhebber veel inspiratie. Ze zijn tot en met oktober elke laatste zondag van de maand te bezoeken, maar let op: niet alle tuinen zijn alle zondagen open. Kijk voor actuele informatie op onderstaande website.
Op 25 juli zijn de volgende tuinen open: De Tuin Rondom (Gompertsdijk 3), De Holtmaoten (Slotsteeg 16), Tuin Hummeloseweg 15, Tuin De Olde Veld Hoeve (Ruurloseweg 76).

Sprookjesachtig
Tuin De Olde Veld Hoeve is de tuin van Chantal en Gerard Liesveld. Deze sfeervolle landschapstuin rond hun woonboerderij bestaat uit Engelse borders in organische vormen. De oude bomen in combinatie met de losse stijl van beplanten - en de diverse doorkijkjes – zorgen voor een sprookjesachtige sfeer.
Via de boomgaard, de moestuin en de kas loop je naar het meer natuurlijke gedeelte van deze twee hectare grote tuin. Daar vind je een (wilde) bloemenweide vol inheemse planten, diverse zitjes en een rabattenbos waar het gezang van vogels oorverdovend is. In het voorhuis van de woonboerderij bevindt zich een B&B. Tuingroepen zijn ook welkom op afspraak.


www.detuinrondom.com/zesopentuinen

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden