<p>Werk van Annie Elissen: herinnering aan de keramieken huisjes van Analies. Foto: PR</p>

Werk van Annie Elissen: herinnering aan de keramieken huisjes van Analies. Foto: PR

Ateliers komend weekend open in kunstroute van ART-Brummen

BRUMMEN - De ateliers van ART-Brummen zijn in het laatste weekend van deze maand, 24 en 25 juli, voor het eerst dit jaar geopend. Niet alleen vanwege de coronapandemie is het voor de deelnemers een heel ander jaar dan anders. Een van de vaste deelnemers aan de route, Analies Martin, is er namelijk niet meer bij: zij overleed in april. Haar keramische huizen waren befaamd.

Bij Galerie Beeldentuin ’t Arthuus aan de Eerbeekseweg 13A in Loenen woont en werkt Mieke Diekmann. Ze schildert en maakt bronzen beelden. Haar schilderijen hebben vaak een symbolische boodschap in een sprankelend kleurgebruik. Mieke’s bronzen zijn veelal dansfiguren, die ze combineert met RVS linten of cirkels. In haar galerie tonen meerdere gastexposanten schilderijen, keramiek, glas, sieraden en lampen. Op www.arthuus.nl is Miekes werk en verdere informatie’te vinden.
Joop van Ulden houdt zich bezig met keramische vogel- of voederhuisjes In zijn atelier bakt hij de laatste jaren met veel plezier deze huisjes, steeds weer net iets anders en met een mooie fantasie. Te vinden aan de Kerkstraat 6 in het oude centrum van Brummen. Deze unica’s zijn ook te zien op zijn website: www.joopvanulden.nl.

Verlegde grenzen
Om de hoek aan de Zegerijstraat 7a (Brummen) is het atelier Grand Elan van Annie Elissen. Koeien en kippen voeren niet meer de boventoon. Kijkend naar oude meesters heeft zij haar grenzen danig verlegd. Hierbij geeft zij aan alles haar eigen moderne draai, kleurrijk, beetje humor of het vangen van een stadsgezicht in een theepot of parfumfles. Het platte vlak verlaat zij bij het beschilderen van porselein, glas en lampenkappen. Zij geeft haar kennis graag door en geeft ook demonstraties. www.annie.elissen.com.
Iets verderop in de Zegerijstraat, op nummer 35, is de Brummense houtdraaier Otto Koedijk te vinden. Schalen met verhalen, bollen met barsten, allerlei houtobjecten van hout uit de regio: “heb je de boom gezien dan weet je meer van het hout”. Zijn gastexposante is dit weekend Francis Kilian. Zij geniet ervan om met een soort van ‘slow painting’ bezig te zijn waardoor de uitdrukkingen in haar schilderijen beter tot hun recht komen. www.ottokoedijk-houtdraaier.nl.
Een paar straten verderop aan de Burgemeester de Wijslaan 22, eveneens nog in het oude centrum van Brummen, huist Piet van Middelaar. Veelzijdig kunstenaar: beeldhouwer, schilder en schrijver: beeldkracht, tijd en ruimte in proces samengebald. Stenen tot spreken brengen en kleuren vermengen met ander materiaal. Hij hoopt dat er voor de bezoeker bij het zien van zijn werk ruimte open blijft voor eigen zienswijze en beleving. www.pietvanmiddelaar.nl.
De Kunstroute van Art-Brummen is op 24 en 25 juli te bezoeken van 12 tot 17 uur. Meer info op de website.


www.art-brummen.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden