<p>Aan het schilderij Huize Baak wordt nog gewerkt door Elcke. Het eindresultaat hiervan en veel meer ander werk van Baakse schilders en een fotograaf is te zien tijdens de exposite Baak, uit de kunst die start op 25 juli in het Martinushuus. Foto: Alice Rouwhorst</p>

Aan het schilderij Huize Baak wordt nog gewerkt door Elcke. Het eindresultaat hiervan en veel meer ander werk van Baakse schilders en een fotograaf is te zien tijdens de exposite Baak, uit de kunst die start op 25 juli in het Martinushuus. Foto: Alice Rouwhorst

‘Baak, uit de kunst’ in het Martinushuus

BAAK – Vanaf 25 juli is in het Martinushuus de expositie ‘Baak, uit de kunst’ te zien tot eind september. Zeven Baakse schilders zijnde José Spiek, Marianne Mulder, Hendrik Hebben, Mirjam Laterveer, Betsie Veenhuis, Dies ten Cate en Elcke en fotograaf Robin Hendriks tonen hun werk in de expositieruimte in de St. Martinuskerk.

Op initiatief van de activiteitencommissie, een onderdeel van de Stichting Martinushuus Baak, hebben Jan Hubers, Jan Willemsen en Henk Samberg een expositie opgezet in het Martinushuus, ‘Baak, uit de kunst’. De expositie opent op zondag 25 juli om 14.00 uur met een spectaculaire act. De koffie en thee staat dan klaar en er is gezellige muziek. De expositie is te bezichtigen op vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Expositie en andere activiteiten
Om de andere week is er naast de expositie een activiteit. Op zondag 8 augustus is er muziek en zang van 13.00 tot 16.00 uur. Zondag 22 augustus wordt een klein Jeu de Boules-toernooi gehouden van 12.00 tot 17.00 uur, onder leiding van Albert ten Cate. Aanmelden kan bij Henk Samberg, 06-46516160. Zondag 5 september van 12.00 tot 17.00 uur staat in het teken van eieren. ‘Bak oew een ei’, met eierspelen en op het eind de mogelijkheid om zelf een ei te bakken met een broodje. Aanmelden bij Jan Hubers 0575-441406.
Zaterdag 11 en zondag 12 september is het Martinushuus al om 10.00 uur geopend in verband met de Open Monumentendagen Bronckhorst. Deze dagen zijn er rondleidingen door het hele kerkgebouw en kan men de toren beklimmen. Aanmelden hiervoor kan bij Jan Willemsen, 06-22398114.

De entree voor de expositie is gratis, een vrije gift is van harte welkom. Voor de extra activiteiten wordt een kleine bijdrage van 2 euro gevraagd om kostendekkend te kunnen zijn. De organisatoren en alle deelnemers aan de exposite ‘Baak, uit de kunst’ zien ieders komst met belangstelling tegemoet.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden