<p>Koningspaar 2019 van EMM Hengelo: André en Maaike te Stroet. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink</p>

Koningspaar 2019 van EMM Hengelo: André en Maaike te Stroet. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink

Geen kermis in Hengelo maar een aangepast programma

HENGELO - Na veel wikken en wegen heeft het bestuur van de Schutterij E.M.M. helaas toch moeten besluiten om in juli geen volledige kermis te organiseren. De eisen met betrekking tot de openbare orde op het Lunapark waren in de ogen van de schutterij en die van de betrokken horeca en kermisexploitanten dermate extreem gesteld door de nog steeds geldende coronamaatregelen, dat zij daar geen gewenste invulling aan kunnen geven.

Er zal daardoor dit jaar geen Lunapark rond de kerk worden geplaatst, en de horeca is zoals nu al het geval is, beperkt open. Dus dit jaar geen tuinfeest bij Café De Zwaan en ook geen festiviteiten bij Eetcafé Jansen & Jansen en Café De Jongens.

Het aangepaste programma gaat er nu als volgt uitzien:
Dinsdag 13 juli
Trekking volgorde voor het vogelschieten bij Grand Café De Egelantier.

Vrijdag 16 juli
Kinderspelen op het terrein van IJsvereniging Steintjesweide. Op vrijdag is er geen toegangscontrole, maar geldt op het gehele terrein de 1,5 meter maatregel voor iedereen van 13 jaar en ouder.

Zaterdag 17 juli
Vogelschieten op het terrein van de IJsvereniging Steintjesweide. Op zaterdag is er toegangscontrole door middel van de corona-check vaccinatie of negatieve test op corona. Testbewijs dient 40 uur geldig te zijn. Men kan een afspraak maken voor een test via www.testenvoortoegang.nl. De dichtstbijzijnde teststraten bevinden zich in Doetinchem (Stadion De Vijverberg) en in Zutphen bij voetbalvereniging F.C. Zutphen.

Zondag 18 juli
Braderie in de Spalstraat met diverse kramen waar men kan proeven van streekwaren. Er zijn standwerkers, eetkramen, lokale ondernemers et cetera.

Volgende week zal in Contact het aangepaste kermisprogramma worden geplaatst met daarin ook de aanvangstijden en zullen de voorgeschreven maatregelen ook nog eens extra benadrukt worden. Het bestuur van de Schutterij E.M.M. wenst iedereen, ondanks de beperkingen, toch een fijn feestweekeinde.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden