Jorn Hamberg werd tweemaal tweede in Oschersleben nabij het Duitse Magdenburg. Foto: Henk Teerink

Streekgenoten rijden hard in Duitsland

Algemeen

Performance Racing Achterhoek op dreef

HENGELO - De Achterhoekse motorracers hebben weer goede prestaties neergezet op het Duitse circuit van Oschersleben nabij Magdenburg. Daar vond de tweede race van dit seizoen plaats voor het I.D.C. kampioenschap (International Dutch Championship) motorracen. Er deed een aardig aantal streekgenoten mee onder wie de rijders van het Performance Racing Achterhoek uit Hengelo Gld. dat al jaren met veel succes gerund wordt door vader Tonny en zoon Arno. Daarnaast kwamen de regiorijders Thijs Peeters, Toine Gierkink en Jolanda van Westrenen aan de start.

Als voorbereiding op het I.R.R.C. kampioenschap (International Road Racing Championship) trad het Performance Racing eenmalig aan in het I.D.C. De rijders die voor het team uitkomen zijn Jorn Hamberg, Ilja Caljouw en Virgil-Amber Bloemhard. De eerste twee rijden in de Supersport 600 klasse en Bloemhard in de Superbike-categorie.
Het Performance Racing kende een goede start van het seizoen met Jorn Hamberg. Hij pakte in race 1 op zaterdag meteen een podiumplaats. Jaimie van Sikkelerus die eerste werd reed samen met Hamberg met ruim 30 seconden weg van derde man Louis van Wijhe. Ilja Caljouw liet zich ook zien en finishte als vijfde, maar kreeg een tijdstraf aan de broek en werd teruggezet naar plaats 8. De tweede race op zondag had dezelfde top 3 in de uitslag. Jorn Hamberg werd wederom tweede maar nu met een fikse achterstand op Jaimie van Sikkelerus. Ilja Caljouw eindigde net buiten de top 3 en werd vierde.

Top tien
De eerste race om het I.D.C. Superbike werd een prooi voor gastrijder Alex Schacht uit Denemarken. Hij bleef Ricardo Brink en Danny van der Sluis voor die tweede en derde werden. De regionale rijders wisten allemaal in de top tien te finishen. Thijs Peeters deed het meer dan voortreffelijk met een zesde plaats. Toine Gierkink en Jolanda van Westrenen werden achtste en negende. Performance Racing coureur Virgil-Amber Bloemhard eindigde net buiten de top tien als elfde. De uitslag van race twee was als volgt: 1 Ricardo Brink, 2 Danny van der Sluis, 3 Frank Nieman. De regiorijders deden het ook nu goeden en eindigden als volgt: Thijs Peeters 5, Jolanda van Westrenen 6 en Toine Gierkink 7. Virgil Amber Bloemhard kwam in race 2 niet aan de finish.

Hamove
In het weekend van 11 t/ m 13 juni kwam een tweetal Hamove-leden uit in wedstrijden voor het WK Supersport 300 en het I.D.M. Supersport 600. Victor Steeman van het Duitse Freudenberg team reed op het Italiaanse circuit van Misano een wedstrijd die meetelt voor het WK Supersport 300 kampioenschap. Steeman streed voor het podium en leidde zelfs nog tijdens een van de twee races. Voorspelbaar zijn die races echter niet want er zijn wel vijftien rijders die om beurten aan de leiding gaan. Steeman werd in race 1 uiteindelijk slechts veertiende nadat hij lange tijd in de race was voor een podiumplek. Hij vocht voor wat hij waard was in race 2 en zat wederom veelal helemaal voorin. Nu kwam hij als vierde over de finish maar werd door een penalty teruggezet naar een negende plaats.
In Tsjechië werd Hamove-lid Rob Hartog op het circuit van Most in race 1 van zijn motor gekegeld door een van zijn concurrenten in het I.D.M. Supersport 600. In race 2 revancheerde hij zich en pakte een solide zesde plaats. Beide races werden gewonnen door de Duitser Patrick Hobelsberger.
Hans Smees kende wisselend succes met de Duitser Dirk Geiger waarvoor hij werkzaam is. Geiger viel in race 1 uit en werd tweede in race 2 achter zijn Freudenberg teamgenoot Lennox Lehman. De eerste race werd gewonnen door gastrijder Walid Kahn. Deze had een gastoptreden voor het Freudenberg KTM Team omdat een andere rijder niet kon deelnemen vanwege andere verplichtingen.