Kerk Keijenborg in coronatijd

Algemeen

KEIJENBORG - Het coronavirus kreeg in februari 2020 Nederland in zijn greep. In het begin van de crisis moest de kerk zelfs gesloten worden en konden er geen samenkomsten voor gebed en communie plaatsvinden. Vanaf juli 2020 mochten de kerken weer langzaam opstarten.

Alles diende wel aangepast te worden. Zo zijn er desinfectiezuilen geplaatst, zijn er duidelijk aangegeven looplijnen, en zijn de zitplaatsen in de banken op anderhalve meter aangegeven. Het uitdelen van de communie dient te gebeuren van achter een spatscherm. Allemaal aanpassingen om te voorkomen dat het coronavirus verder om zich heen kan grijpen.
Nu er steeds meer mensen gevaccineerd zijn en het aantal besmettingen afneemt, zijn er vanuit de overheid en het bisdom kleine versoepelingen aangekondigd, die vanaf 5 juni 2021 ingaan.
De pastoraatgroep en locatieraad Keijenborg zijn verheugd dat er nu meer mensen (max. 67 kerkgangers) mogen samenkomen in de kerk om de vieringen bij te wonen. Meezingen mag in het Bisdom Utrecht nog niet, alleen maximaal vier koorzangers. Regels zoals handen desinfecteren, anderhalve meter afstand houden, vooraf aanmelden en mondkapje bij verplaatsingen blijven momenteel nog wel van kracht.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant