Opknapbeurt van het dorpsbos in Steenderen. Foto: Emmeke Gosselink
Opknapbeurt van het dorpsbos in Steenderen. Foto: Emmeke Gosselink

Opknapbeurt van het dorpsbos van Steenderen

Algemeen

STEENDEREN - Het dorpsbos van Steenderen, voorheen het Plantenbos, is onlangs door de gemeente gekocht van Staatsbosbeheer. Een werkgroep van Het Steenders Landschap (HSL) heeft een plan gemaakt om het bos aantrekkelijker te maken voor de bewoners van Steenderen.

Dit plan is enthousiast ontvangen door de gemeente en besproken met verschillende belangengroepen uit Steenderen. Komende tijd wordt regelmatig informatie gedeeld over de plannen. Zodra het kan worden er bijeenkomsten georganiseerd, waarbij u mee kunt denken. De datum van deze avond is nog niet bekend. U kunt uw interesse wel vast melden bij HSL.
Onlangs heeft u kunnen lezen over het nieuwe rolstoelpad in het bos. Misschien heeft u het al belopen? Het is de bedoeling, dat het bos vooral een bos blijft, maar interessanter wordt voor mens en natuur. Zo willen de vrijwilligers graag voldoende speelruimte voor de jeugd om bijvoorbeeld hutten te bouwen, de biodiversiteit vergroten door zieke bomen (vooral essen) te dunnen en andere bomen te herplanten. Ook zal er te zijner tijd een voedselbosrand aangelegd worden.
De zomerse kerkdiensten onder de notenbomen blijven doorgaan evenals de buitensportactiviteiten. Om meer verbinding met het dorp te krijgen wordt er een wandelroute ontwikkeld vanuit de Kei. Ook zullen er enkele informatieborden komen in het bos en op het dorpsplein. Kortom het wordt een bos voor en van de mensen uit Steenderen.


hetsteenderslandschap.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant