Jeugdburgemeester Anne opent de poort van het zwembad 15 mei 2021. Foto: PR zwembad

Jeugdburgemeester Anne opent de poort van het zwembad 15 mei 2021. Foto: PR zwembad

Jeugdburgemeester Anne opent poort van zwembad Steenderen

Algemeen

STEENDEREN - Dit jaar ging op zaterdag 15 mei de poorten van het Burg. Kruijffbad voor het eerst open. Dit seizoen is er gekozen om alleen abonnementhouders toe te laten op het zwembad. Het weer was rond deze periode nogal wisselvallig maar op deze dag bleef het tijdens de opening droog scheen er zelfs een lekker zonnetje.

Badjuf Simone had al eerder een brief ontvangen van de kikkers, deze brief was bestemd voor alle kinderen, daarin stond: Voor alle kinderen uit Steenderen en omgeving, -Kwaak, kwaak- wij als kikkers hebben jullie zó gemist vorig jaar en daarom -kwaak- willen we dit jaar samen extra van het water genieten en willen je daarom graag in het zwembad zien. En…. -kwaaak- we willen jullie van alles leren: hoog en ver springen, hard zwemmen, gek plonzen, kwaken, doodstil het water in glijden, en een poosje onder water blijven. We hopen -kwaak- jullie op 15 mei om 13.00 uur bij de grote poort te zien, want dan gaat onze echte kikkerkoning het zwembad helpen openen!

En dit was gelukt, er waren die middag ongeveer 50 kinderen om het zwembad te helpen openen. Nova las een sprookje voor aan de kinderen. En hierdoor wist jeugdburgemeester Anne precies hoe ze de poort kon openmaken. Daarna verzamelden de ongeveer 50 kinderen zich rondom het zwembad, om met een grote kikkersprong het bad officieel te openen. Op naar veel zwemplezier!

Deze middag werd ook het vernieuwde peuterbad geopend. Vorig jaar was deze al gereed maar door sluiting vanwege Covid-19 nog niet in gebruik genomen. Een speels nieuw tegelmotief en nieuwe speeldieren maken dit bad weer een prettige plek voor de kleintjes.

Trouwe banenzwemmers
Onze trouwe banenzwemmers hebben het bad gelukkig ook weer gevonden. Er zijn hiervoor in de ochtend een aantal uren in de week beschikbaar. Hiervoor moet wel vooraf gereserveerd worden, in het begin was dit even wennen maar dit werkt nu goed.

Dokkie Disco
Het zwemplezier kwam al snel weer aan bod op zaterdagavond 29 mei. De éérste Dokkie Disco van dit seizoen. Tot en met 12 jaar mocht de jeugd zich om 19.30 uur deze avond verzamelen voor een groot feest. Maar liefst 172 kinderen hebben een dansje en duik gewaagd in en rondom het zwembad. Fantastisch weer, windstil en een prachtige zonsondergang. De bekende aanstekelijke deuntjes kwamen weer uit de speakers bij DJ Sacha, waar de meeste heupen niet stil op konden blijven staan. Ook de vrolijke meezingers konden niet uitblijven. Gelukkig weer blijde en enthousiaste gezichten bij de kinderen. Wees eerlijk, hier gaat het om.

Zwem4Daagse van dinsdag 15 t/m zaterdag 19 juni

Voor de komende tijd staan er weer wat gezellige activiteiten op het programma. Zo is er van dinsdag 15 t/m zaterdag 19 juni voor basisschoolleerlingen tot en met 12 jaar een Zwem4Daagse mét iedere dag leuke spellen voor de deelnemers. Ook zonder zwemabonnement kun je hiervoor een deelnemerskaart kopen. Zaterdag 19 juni om 20.00 uur als afsluiter van de Zwem4Daagse is er weer een Dokkie Disco voor de jeugd tot en met 12 jaar. Ook zonder abonnement toegang voor 3 euro of gratis met deelnamekaart Zwem4Daagse, zwemdiploma A verplicht. Meer informatie over de invulling van deze activiteiten staat op de site.

Het zwemmen en de activiteiten zijn momenteel anders van invulling dan eerdere jaren. Dit seizoen kan dit samen mogelijk gemaakt worden, met het badpersoneel en vele vrijwilligers maar dus ook door de naleving van de gestelde voorwaarden en maatregelen door ouders, verzorgers en zwemmers. Dank hiervoor!


www.zwembadsteenderen.nl

Groot feest tijdens Dokkie Disco. Foto: PR zwembad
Vernieuwde peuterbad. Foto: PR zwembad
Groot feest tijdens Dokkie Disco. Foto: PR zwembad
Nova leest een sprookje voor. Foto: PR zwembad

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant