Keano en Anthillia (midden) halen de nieuwe boeken vanonder de folie vandaan. Foto: Liesbeth Spaansen
Keano en Anthillia (midden) halen de nieuwe boeken vanonder de folie vandaan. Foto: Liesbeth Spaansen

Hé, is het Kinderboekenweek?

CBS Bekveld krijgt boeken van Stichting Litania

Door Liesbeth Spaansen

HENGELO – Een tweetal kinderen van CBS Bekveld in Hengelo Gld. dat woensdag 9 juni net na de middag met een groep leerlingen klaar zat voor de onthulling van de verrassing onder de zilveren folie, had al voorpret. “We hebben stiekem eronder gekeken!”

Bestuurder Annelien van der Kamp liet de leerlingen niet langer in spanning. “Jongens en meisjes, op de een of andere manier wisten jullie toch wel, dat wat hier onder zit te maken heeft met boeken.” Een van de twee kinderen die stiekem hadden gekeken, meldde zich nu lachend. “Het ging meteen de hele school door en de kinderen dachten: ‘Hé is het Kinderboekenweek?’ Maar nee, dat is altijd in oktober. Wij krijgen wel een cadeau! Van Petra en Arie Blom en Elly Loskamp van Stichting Litania.”

Annelien wees de kinderen op de cadeaus die zij als school vorig jaar al hebben gekregen van de stichting. “We hebben jullie toen wel bedankt maar niet officieel. Dus nogmaals hartelijk dank voor een professionele geluidsinstallatie en de fietsjes die al volop in gebruik zijn.” Tegen de kinderen: “En nu krijgen we nóg iets!”

Zij zocht de jongste en oudste leerling van de school, Anthillia Blom en Keano Heyink op. “Keano en Anthillia, willen jullie eens kijken wat onder de folie zit? Alle folie mag eraf.” Met wat aanwijzingen van de kinderen die zaten te kijken lukte het snel. Vele nieuwe boeken stonden te pronken op de tafels.

De kinderen keken vol bewondering naar de nieuwe boeken, waaronder veel prenten- en informatieboeken. “We hebben ons verlanglijstje bij de stichting ingeleverd, maar we hadden niet zoveel verwacht”, is Annelien beduusd. “We willen jullie daarvoor erg bedanken, we zijn er ontzettend blij mee.” De kinderen gaven een flink applaus.

“Ik hoop dat jullie er erg veel plezier mee hebben, al is het voor de bovenbouw nog maar een paar weken. Ga de informatieve boeken lezen en stel de juffen veel vragen. Zij moeten de antwoorden kunnen geven”, zegt Petra Blom lachend.

“Helaas duurde het iets langer, omdat onze winkel vanwege corona veel gesloten was”, vertelt Arie. “Ik vind het leuk dit te kunnen doen en zo dicht bij huis.” De boeken komen dit keer van de Bruna in Vorden.

De stichting schonk dozen vol boeken, óók voor kinderen die wat meer moeite hebben met lezen, aan de Bekveldse school. Elly Loskamp stuurde namens Stichting Litania een mail naar de Bronckhorster scholen. “We zijn er voor álle kinderen die net even anders zijn.”

Arie en Petra Blom kregen een Achterhoeks drankje van Annelien van der Kamp en Elly Loskamp bloemen van juf Hennie van der Burg van de bovenbouw. “Lezen is heel belangrijk en als je zoveel mooie boeken hebt”, zegt Hennie. “Een kwartiertje per dag lezen vergroot de woordenschat enorm. Dit is zo geweldig!”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden