De Beweegdag viel in de smaak. Foto: Anita Bongers
De Beweegdag viel in de smaak. Foto: Anita Bongers

Nationale ‘Balkon’-Beweegdag Steenderen

Algemeen

STEENDEREN - Op donderdag kwam het nog met bakken uit de lucht en de voorspellingen voor vrijdag 4 juni waren ook niet goed, maar gelukkig bleek het zonnetje volop te schijnen. Zelfs de parasol en schaduwdoeken moesten dienst doen om de mensen tijdens ‘Beweegdag’ uit de zon te houden. Lekker op het gras voor De Kei, de deelnemers hadden er zin in.

Bram Bongers zorgde voor een muzikaal welkom met zijn gitaar. Even leek het concert al genoeg vertier te zijn. De muziek werd zo gewaardeerd dat de gymoefeningen wat later begonnen, maar toen moest iedereen er toch echt weer aan geloven. Langzaam werden armen en benen weer losgemaakt. Ze hadden immers lange tijd rust gehad. Toen deze waren opgewarmd werd het nog ingewikkelder. , Gymdocent Ieke Salden had een mooie mat waarbij iedere kleur en figuur een bepaalde oefening betekende. Dat was flink nadenken en sommige oefeningen werden best pittig. Ga er maar aanstaan, met je voeten een zwembeweging maken en met de handen omhoog alsof je appels plukt.

Startschot
In de pauze werd het ‘concert’ voortgezet met nog meer mooie liedjes. Na nog een paar oefeningen en natuurlijk wat bijpraten was het genoeg voor de eerste keer, want na zo’n lange ‘winterstop’ was de Nationale Balkon Beweegdag alleen maar het startschot voor de hervatting van de stoelgym in De Kei. Op donderdag 17 juni is er weer een wekelijkse les.


dekeisteenderen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden