<p>Het Zelhems Mannenkoor. Foto: PR</p>

Het Zelhems Mannenkoor. Foto: PR

Zelhems Mannenkoor collecteert digitaal

ZELHEM - Het Zelhems Mannenkoor doet van 28 mei tot en met 5 juni mee aan de jaarlijkse actie van het Prins Bernhard Cultuurfonds. In totaal collecteren 1182 organisaties in het hele land om geld op te halen voor lokale cultuur en natuur. Noodgedwongen digitaal, dit jaar voor de tweede keer, via appjes, mailtjes en social media.

De opbrengst van de collecte gaat naar de deelnemende organisaties. Het Zelhems Mannenkoor doet mee omdat zowel de eieractie met Pasen als de geraniummarkt met Moederdag al twee jaar moesten worden geschrapt. Daarom is de opbrengst hard nodig om door te kunnen gaan met activiteiten als concerten en optredens, onder meer in zorgcentra. Het Mannenkoor wil dat na het stille coronajaar graag weer oppakken, zodra het maar even kan.
Het Prins Bernhard Cultuurfonds organiseert de Anjeractie al sinds 1946. Het is de oudste collecte van Nederland. Ieder jaar collecteren honderden organisaties voor hun vereniging én voor het Cultuurfonds. Er is nog steeds grote noodzaak om lokale cultuurorganisaties te steunen. Vandaar dat het Cultuurfonds de hele opbrengst weer teruggeeft aan de deelnemende organisaties.
Vorig jaar is de actie voor het eerst digitaal georganiseerd, zodat collectanten niet meer met hun bus langs de deur gingen. Het Cultuurfonds gaat nu op diezelfde voet verder. Het is veiliger voor de collectant en makkelijker voor de organisatie.
De leden van het Zelhems Mannenkoor zullen dan ook in de week van 28 mei t/m 5 juni via e-mail of de WhatsApp zoveel mogelijk mensen benaderen om mee te doen met de actie. Wie het Zelhems Mannenkoor wil steunen, maar niet wordt benaderd door de koorleden kan contact op nemen via e-mail 2esecretaris@mannenkoorzelhem.nl. Vanaf 28 mei meer info op onderstaande website.


www.mannenkoorzelhem.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden