<p>Burgemeester Marianne Besselink. Foto: Gemeente Bronckhorst</p>

Burgemeester Marianne Besselink. Foto: Gemeente Bronckhorst

Column burgemeester Marianne Besselink: Koningin Maxima 50 jaar!

Op 17 mei viert onze koningin Máxima, haar 50ste verjaardag. Een bijzondere mijlpaal. Al twintig jaar zien we haar stralende, sterke en warme persoonlijkheid bij vele gelegenheden en is ze de steun en toeverlaat van koning Willem-Alexander. Ik hang die dag de vlag uit, u ook?

Ze vertegenwoordigt het koninklijk huis op het allerhoogste niveau: ze heeft zitting in de Raad van State en is speciaal pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering en ontwikkeling. Wat haar werk betreft, maakt zij haar eigen keuzes. Ze gaat jaarlijks meer dan honderd keer op werkbezoek. Ieder werkbezoek is onze vorstin inhoudelijk zeer goed op de hoogte van de plek waar ze is en het onderwerp dat op de agenda staat. Ze combineert dat met oprechte interesse voor en betrokkenheid bij de mensen met wie ze spreekt. Met Máxima hebben we een koningin waar we trots op kunnen zijn.

Bezoek aan Bronckhorst
Ook in Bronckhorst is er veel enthousiasme voor de koningin. Dat bleek bijvoorbeeld uit haar bezoek aan Toldijk in 2019. Wat een fantastische dag was dat voor Toldijk in het algemeen en basisschool De Rank in het bijzonder, maar ook zeker voor de vele enthousiaste Bronckhorsters die uitgelopen waren om er een glimp van onze koningin op te vangen. In de Rank heeft ze een les bijgewoond over kunstmatige intelligentie. Niet vreemd dat ze ons voor dit onderwerp bezocht, want Bronckhorst is sterk in de maak- en innovatieve industrie.

Hopelijk mogen we Maxima in de toekomst nog eens in onze gemeente begroeten. Want Bronckhorst heeft bezoekers heel veel moois te bieden. U en ik genieten er graag en vaak van. Onze nieuwe campagne ‘Tot Slot! In Bronckhorst’ waarmee we onder andere onze trots op onze kastelen en landgoederen laten zien, zou toch ook een prachtige achtergrond voor de koningin vormen?

Majesteit van harte gefeliciteerd met uw vijftigste verjaardag. Wij wensen u, ondanks dat we in een rare coronatijd leven, een onvergetelijke dag toe en nog vele jaren in goede gezondheid!

Marianne Besselink
Burgemeester van
Bronckhorst


Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden