Reint Beunk, Carel Langeler, Rudi Wiendels en Wim Fransen hangen met plezier de bloembakken en promotieborden op. Foto Willy Hermans
Reint Beunk, Carel Langeler, Rudi Wiendels en Wim Fransen hangen met plezier de bloembakken en promotieborden op. Foto Willy Hermans

‘Terrasje Pakken’ en andere borden verfraaien Hengelo

HENGELO - De terrassen in Hengelo zijn ’s middags weer open na maandenlang gesloten te zijn geweest in de lockdownperiode. Ook de winkeliers mogen eindelijk weer klanten ontvangen. Een goed moment dus om het dorp Hengelo een facelift te geven. Tegelijk met de kleurrijke bloembakken zorgde de Stichting Ondernemersfonds Hengelo ervoor dat in het centrum een groot aantal promotieborden zijn geplaatst.

Door Willy Hermans

Deze borden bevatten vijftien verschillende teksten die de sterke punten van ondernemers of locaties weergeven. Van ‘Terrasje Pakken’ tot ‘Persoonlijke Aandacht’ en ‘Gratis Parkeren’. Ze zijn een idee van bestuurslid Marjan Mentink-Groot Kormelink. Door de vrijwilligersgroep is hier in samenspraak met het bestuur, waarvan Hans Langeler voorzitter is, uitvoering aan gegeven.

Het Ondernemersfonds is in het leven geroepen om allerlei activiteiten in het dorp te sponsoren. Winkeliers betalen een reclameheffing die door de gemeente geïnd wordt, maar ten gunste komt van de kern. Allerlei activiteiten worden hiervan gesponsord zoals de kermis, optochten en het Winters Pleinenfeest. En dus ook de promotieborden.
Bestuurslid Reint Beunk is er blij mee: “Nu er weer wat versoepelingen zijn van de coronamaatregelen is het goed dat we wat terug kunnen doen voor de ondernemers en het dorp een fleuriger en vrolijker aanzien geven. Ook ben ik erg blij met de vrijwilligers die helpen met het ophangen van bloembakken en promotieborden. De borden hebben speciale beugels zodat we ze gemakkelijk kunnen ophangen.
Het mooie weer komt eraan en steeds meer toeristen bezoeken de Achterhoek zodat het hopelijk een goede zomer wordt. Dit soort verbeteringen in een aantrekkelijk centrum kunnen ervoor zorgen dat inwoners en bezoekers weer ouderwets hun ‘terrasje pakken’ in Hengelo!”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden