<p>Initiatiefnemer Reint Beunk, vrijwilliger Hans Langeler en sponsor Dinant Bergsma zetten de bloemetjes buiten.
Foto Willy Hermans</p>

Initiatiefnemer Reint Beunk, vrijwilliger Hans Langeler en sponsor Dinant Bergsma zetten de bloemetjes buiten. Foto Willy Hermans

Hengelo geniet van bloemenzee

HENGELO - Het dorp Hengelo verandert in een bloemenzee. Bakken gevuld met bloemen worden aan de lantarenpalen in de straten van het dorp opgehangen. Dit alles om Hengelo een fleurig aanzien te geven tijdens voorjaar en zomer.

Het voorwerk werd gedaan door een groep vrijwilligers die zich op zaterdagmorgen bij de Welkoop hadden verzameld. Zij vulden een groot aantal bakken met bloemen in allerlei kleuren. Filiaalhouder Dinant Bergsma had alle benodigdheden beschikbaar gesteld om dit mooie doel te steunen, een initiatief van de Stichting Ondernemersfonds Hengelo.
Man achter de schermen is Reint Beunk: “Het Ondernemersfonds is in het leven geroepen om allerlei activiteiten in het dorp te sponsoren. Winkeliers betalen een reclameheffing die door de gemeente geïnd wordt, maar ten gunste komt van de kern. Hiervan worden allerlei activiteiten gesponsord zoals de kermis, optochten, het Winters Pleinenfeest. En dus ook deze bloembakken en de promotieborden die overal in het dorp zullen verschijnen", vertelt Beunk. "Zelf heb ik mij altijd ingezet voor de kerstverlichting, waarvan ik het beheer en onderhoud doe. Rudie Wiendels regelt de organisatie van de vrijwilligers, want het vullen van de bakken en het ophangen daarna is een hele klus. Hiervoor heeft zich een nieuwe groep gemeld en daar zijn we erg blij mee! Evenals met de medewerking van HOV-lid Dinant Bergsma die namens Welkoop de bloemen sponsort”, aldus Beunk.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden