<p>Vrijwilligers gaan de trapjes op om de bloembakken te bevestigen. Foto: Geert Postma</p>

Vrijwilligers gaan de trapjes op om de bloembakken te bevestigen. Foto: Geert Postma

Hangende bloembakken fleuren Steenderen op

STEENDEREN - Afgelopen zaterdag 8 mei was het zover: de bloembakken die met hanggeraniums die al een paar weken in de kas van de Kei aan het groeien waren vonden hun weg naar de lantarenpalen in Steenderen. De rest van het voorjaar en de zomer kan het hele dorp genieten van hun bloemenpracht.

Vorig jaar kwam Ben Harmsen met een idee bij Bureau Vitaal (voorheen geheten DorpsLab). “Het zo mooi zijn als Steenderen zou worden opgesierd met plantenbakken aan de lantarenpalen.” De leden van Bureau Vitaal vonden dat ook een prachtidee. Daar is dit bureau tenslotte voor bedoeld: het verzamelen van ideeën om van Steenderen en omgeving een nog mooier en vitaler dorp te maken. “Het is daarbij de bedoeling dat jij eigenaar van het idee blijft. Het bureau neemt het idee niet over maar gaat mede op zoek naar de juiste mensen en middelen om het tot uitvoer te brengen”, aldus de doelstelling.
Bij het idee van Ben Harmsen zijn er met dank aan de gemeente financiële middelen gevonden om materialen en planten aan te schaffen. Doordat ervoor gekozen werd om het in eigen beheer uit te voeren konden materialen worden aangeschaft voor de komende jaren.

Gezellig
Met een groep van tien vrijwilligers werd de uitvoering ter hand genomen. Het waren een paar gezellige zaterdagen en verschillende avonden waarop de plantjes werden gepoot, de planten van water werden voorzien en de steunen aan de lantarenpalen werden bevestigd. Zaterdag 8 mei hing de groep de bloembakken op. Het was gelukkig die ochtend droog. Pas toen alles hing hielpen de weergoden met een regenbui bij de eerste groeispurt in de buitenlucht.
De komende maanden zullen de vrijwilligers met een aanhanger en een waterreservoir de planten van water voorzien, in de hoop dat de planten hierdoor goed gaan groeien en de bloemen talrijk zullen zijn.
Wie financieel bij wil dragen aan het onderhoud en het de komende jaren herhalen van dit fleurige idee kan doneren via https://vitaal-steenderen.nl/hb of via de bijgevoegde qr-code.
Bureau Vitaal blijft open staan voor meer leuke ideeën. Ze zijn aan te melden via onderstaande website of tel. 0575-450029 van De Kei.


https://vitaal-steenderen.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden