De 'nieuwe' dorsmolen van Museum Smedekinck. Foto: PR
De 'nieuwe' dorsmolen van Museum Smedekinck. Foto: PR

‘Nieuwe’ dorsmolen voor Museum Smedekinck

Algemeen

Geschenk van museum De Lebbenbrugge

ZELHEM - Museum Smedekinck heeft een ‘nieuwe’ dorsmolen. De machine werd het museum aangeboden door Boerderijmuseum De Lebbenbrugge in Borculo. En omdat de onvervalste Steenman, die in deze omgeving veel furore heeft gemaakt, in betere staat verkeert dan de dorsmolen waarmee tijdens de oogstdag bij Smedekinck wordt gedorst, werd het geschenk in grote dankbaarheid aangenomen.

Zaterdag 17 april heeft Ronnie Looman, van loonbedrijf Looman, de machine belangeloos van Borculo naar Zelhem vervoerd. De dorsmolen moet nog getest worden, maar de verwachting is dat de nieuwe aanwinst tijdens de komende oogstdag, op 18 juli, kan worden bewonderd. Zoals het er nu naar uitziet, is Museum Smedekinck vanaf dinsdag 1 juni weer geopend voor publiek.

Uiteraard worden in het museum alle voorgeschreven coronaregels in acht genomen. Museum Smedekinck, Pluimersdijk 5, 7021 HW Zelhem www.museumsmedekinck.nl, www.facebook.com/museumsmedekinck.

Openingstijden van het museum zijn normaal gesproken van april tot en met oktober: van dinsdag tot en met zondag tussen 13.30 en 17.00 uur. Van november tot en met maart gelden andere openingstijden. Groepen vanaf 15 personen kunnen op afspraak ook buiten genoemde openingstijden het museum bezoeken. De entreeprijs bedraagt 5 euro. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang.
De parkeerplaats is dicht bij de ingang en parkeren is gratis. Museum Smedekinck, inclusief kruidentuin, is geheel rolstoelvriendelijk en heeft een invalidentoilet.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden