<p>In de Kapel van Bronkhorst zullen weer exposities worden ingericht. Foto: Jaap Berenbak</p>

In de Kapel van Bronkhorst zullen weer exposities worden ingericht. Foto: Jaap Berenbak

De exposities in de Kapel van Bronkhorst gaan weer van start

BRONKHORST - Voor veel Achterhoekers, toeristen en dagjesmensen is het stadje Bronkhorst aan de IJssel een graag bezochte plek in deze streek. Midden in dit nagenoeg Middeleeuwse stadje staat de Kapel van Bronkhorst. In deze Kapel wordt inmiddels voor het 21ste seizoen de kunstexpositie georganiseerd. Gedurende 28 weken is er wekelijks een andere kunstenaar in de Kapel te bewonderen. Een keur van bekende, authentieke en nieuwe kunstenaars uit Gelderland is hier te zien. De exposities zijn befaamd in de provincie en ver daar buiten en ieder jaar komen veel liefhebbers de schilder-, beeldhouw- of andere kunst bekijken.

Ook in 2021 zijn bekende Achterhoekse schilders als Jan Reudink, Anne von Drehle, Annie Elissen en het Steenders Palet, maar ook het keramiek van Martine van Zwieten en de houtbewerkingskunst van Otto Koedijk weer van de partij. Daarnaast zijn er ook nieuwe (jonge) kustenaars, zoals Lucille van Straten en Anja Straatman, die graag hun kunstwerken aan het publiek tonen. De entree is altijd gratis en de bezoekers kunnen - nadat hun creatieve honger is gestild - neerstrijken op een van de zonnige terrassen in het stadje Bronkhorst.

Het expositieseizoen gaat op zaterdag 8 mei om 11.00 uur van start met een expositie van schilderes Lucille van Straten. De kapel is coronabestendig ingericht. Dit betekent dat er een maximum van bezoekers in de kapel wordt aangehouden, een duidelijke looprichting voor de bezoekers staat aangegeven en dat er de nodige voorzorgsmaatregelen zijn genomen. Deze maatregelen zijn wel zodanig publieksvriendelijk georganiseerd, dat de bezoekende kunstliefhebber met veel plezier van de kunst kan genieten. Het voorjaar staat voor de deur, de zomer komt eraan en een bezoekje aan het stadje Bronkhorst met de mooie exposities in de kapel kan weer in de agenda. Van harte welkom!

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden