<p>Een vos of toch niet? Foto: KOS</p>

Een vos of toch niet? Foto: KOS

Vermaak met vossenjacht, klootschieten, jeu de boules, fiets en benenwagen

BAAK - Het is roeien met de riemen die je hebt in deze tijd. Heel veel kan niet, maar ook veel wel, zelfs met Koningsdag. Dat bewees Kermis- en Oranje Stichting Baak (KOS) op deze dag. In een korte tijd hadden ze via een appgroep mensen opgetrommeld om mee te werken aan een vossenjacht. Met het gevolg dat ruim zestig kinderen een leuke ochtend beleefden.

Door Alice Rouwhorst

Om tien uur in de zonnige, maar nog wat frisse ochtend stonden al veel kinderen bij de kerk te popelen om op zoek te gaan naar twaalf vossen die zich in het dorp en het Hertenbosch bevonden. Was de glazenwasser nou wel of geen vos? En die motorrijder in de speeltuin? Toch voor de zekerheid maar even vragen. De ijsbeer, de luidruchtige bielemannen, de ongevaarlijke piraat, de amazone zonder paard, de zwerver, de in hogere sferen verkerende yogagoeroe’s, de kunstschilder en de windmolenbouwer De Blaaskaak waren het zeker. Ook de fietsenmaker van de Wielerwerkplaats in het bos was een vos, maar best moeilijk te vinden. Net zoals de in het struikgewas verstopte militair was door zijn camouflagekleding moeilijk te zien. De meeste kinderen konden na de zoektocht een kaart overhandigen met alle twaalf stickers erop. Dit leverde hen een heerlijk softijsje op. Bij een lagere score werd een oogje dicht geknepen en net zo goed een overheerlijk ijsje getapt.

Gezellig druk
Waren ze nog niet moe van al het lopen door het dorp en bos meestal samen met hun ouders, dan konden de kinderen zich nog heerlijk uitleven op het springkussen bij de kerk. Op de naastgelegen jeu de boules baan werd op eigen initiatief van de wat oudere jeugd uit Baak een fanatiek, maar vooral gezellig toernooitje gehouden. Liefhebbers van een partijtje klootschieten konden de door de KOS beschikbaar gestelde benodigde materialen ’s ochtends bij de kerk ophalen en een ronde lopen. Vijf teams maakten hier gebruik van. Naast deze drukte kwamen er veel fietsers door het dorp die deelnamen aan de twintig kilometer lange fietstocht georganiseerd door café Herfkens in Baak en Heezen in Steenderen. De parkeerplaatsen bij de kerk en het Wapen van Baak stonden vol met auto’s van vooral jonge gezinnen die het avontuurlijke Hertenpad in het Hertenbosch liepen. Na afloop van hun wandeling lesten ze hun dorst en stilden hun honger bij de kraam vol met lekkernijen om mee te nemen bij het Wapen van Baak. Een gezellige Koningsdag om, gebruikmakend van de woorden van de Koning, nooit meer te herhalen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden