<p>Leerlingen van de Piersonschool tijdens koningsspelen op het plein. Foto: PR</p>

Leerlingen van de Piersonschool tijdens koningsspelen op het plein. Foto: PR

Mooie dag met dans, sport, spel en oranje ijsjes

Koningsspelen Piersonschool

HENGELO - Op vrijdag 23 april deden de leerlingen van Jenaplanschool Pierson mee aan de landelijke Koningsspelen. Bij het jenaplan onderwijs staat gesprek, spel, werk en viering centraal. Het was fijn dat deze dag met elkaar kon worden gevierd.

De dag startte met de dans ‘Zij aan zij‘ die door Kinderen voor Kinderen beschikbaar was gesteld. Een aantal kinderen uit één bovenbouwgroep mochten op het podium dansen. Vanaf het podium was er verbinding via het digibord met alle stamgroepen zodat zij toch deze dag gezamenlijk konden starten. Vervolgens kon via de teamsverbinding een quiz gespeeld worden. Ieder in zijn eigen groep maar toch weer het gevoel van samen. Uiteraard was de quiz in het teken van de koning en feitjes over Nederland.
Dankzij het mooie weer was het ook buiten genieten van de spelletjes die gespeeld konden worden. Door in verschillende vakken en met de stamgroepen bij elkaar te zijn, konden veel kinderen tegelijk spelen binnen de coronamaatregelen.
In de middag had de ouderraad nog een verrassing; een heerlijk oranje ijsje wat de dag natuurlijk nog feestelijker maakte. Ondanks de corona maatregelen was het een dag met een gouden randje waarin ‘vieren’ weer centraal kon staan.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden