<p>Met het dansen op het lied 'Zij aan zij' begonnen de kinderen van Pannevogel aan een ochtend Koningsspelen. Foto: Alice Rouwhorst</p>

Met het dansen op het lied 'Zij aan zij' begonnen de kinderen van Pannevogel aan een ochtend Koningsspelen. Foto: Alice Rouwhorst

Lekker moe na een ochtend Koningsspelen

Lekker moe na een ochtend
Koningsspelen

STEENDEREN – ‘Ik plus jij, dat is wij. Daarom staan we zij aan zij. Maakt niet uit, hier of daar. Zij aan zij met elkaar…’ klinkt buiten uit de boxen voor de Pannevogel. Het zingen en dansen op het Kinderen voor Kinderen Koningslied ‘Zij aan zij’ was de aftrap van de Koningsspelen 2021 op de basisschool.

Door Alice Rouwhorst

Het programma van de sportochtend was het resultaat van een tien weken durend project van tweedejaars studenten richting Onderwijsassistent van het Graafschap College. Zij hadden een heel programma in elkaar gedraaid om de kinderen te vermaken met sport en spel. Een welkome afwisseling voor zowel kinderen als leerkrachten in deze tijd van afstand houden en weinig in groepsverband kunnen organiseren. Pré-coronatijd werden de kinderen van alle acht groepen gemixt, maar tijdens deze Koningsspelen bleven ze in hun eigen bubbel, dat wil zeggen in groepjes van hun eigen klas. De onderbouw vermaakte zich met een vaste begeleider op het trainingsveld van voetbalvereniging Basteom, die hen van spel naar spel begeleidde. De activiteiten voor de bovenbouw waren op de parkeerplaats voor de school en daar was een vaste begeleider per spel. De kinderen liepen daar zelf van spel naar spel.

Balsporten, opdrukken en nog veel meer
Om half tien begonnen de groepjes aan hun eerste spel van in totaal zeven. Elk spel duurde twintig minuten, dat voor de onderbouw toch wel iets te lang bleek. Maar daar werd creatief mee omgegaan door de begeleiders. Die verzonnen gewoon een ander spelletje, zoals ‘Annemaria Koekoek’, of lieten de kinderen dat doen wat ze zelf bedachten. Tussendoor werd de dorst gelest met rode, gele of groene ranja. Riep er één ‘groen’, dan wilde iedereen zo’n beetje ‘groen’…. Moest er één plassen, dan moest ongeveer de hele groep.

Bij de spellen bij de bovenbouw ging het er fanatiek aan toe en hadden de kinderen volop lol. Verschillende balspellen, zoals flessenvoetbal, hockey en basketbal of varianten daarop, maar ook parcours lopen met opdrachten waaronder touwtje springen of opdrukken, matten de kinderen lekker af. Want de studenten van het Graafschap College hadden de opdracht meegekregen om de leerlingen goed moe te maken. Daar zijn ze voor de volle honderd procent in geslaagd.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden