<p>Vrijwilligers leggen een semiverhard pad aan in het dorpsbos van Steenderen, geschikt voor rolstoelen, kinderwagens et cetera. Foto: Karin van Heijst</p>

Vrijwilligers leggen een semiverhard pad aan in het dorpsbos van Steenderen, geschikt voor rolstoelen, kinderwagens et cetera. Foto: Karin van Heijst

Rolstoelpad in het dorpsbos van Steenderen

STEENDEREN - Het dorpsbos van Steenderen, voorheen Plantenbos, is onlangs door de gemeente gekocht van Staatsbosbeheer. Een actieve groep van vrijwilligers van Het Steenders Landschap (HSL) heeft een plan gemaakt om het bos interessanter te maken voor de bewoners van Steenderen, alsook de biodiversiteit te vergroten. Dit plan is enthousiast ontvangen door de gemeente en besproken met verschillende belangengroepen uit Steenderen.

Komende tijd zal regelmatig gemeld worden over deze plannen en zodra het kan, worden er bijeenkomsten georganiseerd, om mee te denken en het plan verder aan te vullen.
Momenteel wordt er door de vrijwilligers een semiverhard pad aangelegd. Een pad geschikt voor rolstoelen, kinderwagens, et cetera. Het wordt een rondje van ongeveer één kilometer, waarbij de wielen niet meer vast hoeven te lopen in de blubber. Het pad volgt een route waarbij een afwisselend traject wordt aangeboden, zoals de lindelaan, de historische zomerdijk, het beukenveldje met een bankje, uitzicht over de velden, een nieuwe route door het bos en de paddenpoel. Bij de ingang van het bos zal te zijner tijd een informatiepaneel geplaatst worden met wetenswaardigheden erop over de route en het bos.
Door de gemeente zijn al twee bankjes aangeboden, die nog wachten op hun definitieve plaatsing. Wie wil helpen, kan contact opnemen HSL via mail.


info@hetsteenderslandschap.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden