<p>Ineke Bosmann (l.) is nieuwe maat van Renske van der Most (m.) in de verloskundigenpraktijk &lsquo;Zorg voor Groei&rsquo; waarvan Anouk Spreij (r.) afscheid heeft genomen. Foto: PR</p>

Ineke Bosmann (l.) is nieuwe maat van Renske van der Most (m.) in de verloskundigenpraktijk ‘Zorg voor Groei’ waarvan Anouk Spreij (r.) afscheid heeft genomen. Foto: PR

Verloskundige Anouk Spreij gaat nieuwe uitdaging aan

Renske van der Most vult praktijk ‘Zorg voor Groei’ aan met Ineke Bosmann

Door Jan Hendriksen

VORDEN/LOCHEM - Hoeveel bevallingen ze heeft gedaan weet ze niet, maar na ruim zes jaar heeft Anouk Spreij-Hobelman (30) op 1 april afscheid genomen als verloskundige van verloskundigenpraktijk ‘Anouk en Renske verloskundigen’ in Vorden. De Vordense was toe aan een nieuwe uitdaging in haar leven. “En die heb ik samen met mijn man Bram gevonden. We starten aan de Mosselseweg op landgoed Wientjesvoort in Vorden een kleinschalige zorghoeve.”

“Met heel veel plezier en passie heb ik de afgelopen ruim zes jaar met Renske van der Most-Roelofsen samengewerkt in de verloskundigenpraktijk”, vertelt Anouk als we haar ontmoeten in de kantoorruimte aan de Vordense Kerkstraat waar de praktijk sinds drie jaar is gevestigd. Toen ze in 2013 was afgestudeerd als verloskundige ging Anouk aan de slag als waarneemster voor Renske. Al vrij snel voelde ze zich als een vis in het water in Renske's praktijk. Anouk ging zelf ervaren hoe persoonlijke begeleiding van cliënten bijdroeg aan een positieve en goede zwangerschap, bevalling en kraambed.
Renske en Anouk ontdekten dat ze elkaar als duo aanvulden, ondersteunden en inspireerden. En met de verhuizing naar de Kerkstraat ontstond er voor het tweetal op de nieuwe locatie een ‘community’ op het gebied van verloskunde en baby- en kinderverzorging. “Kortom, we vormden op een perfecte locatie een goed duo”, zegt Anouk. Het antwoord op de vraag hoeveel bevallingen ze precies heeft gedaan in al die jaren moet ze schuldig blijven. “Dat zijn er honderden geweest in het werkgebied dat grotendeels uit Vorden, Hengelo, Steenderen en Lochem bestond. Ik ken inmiddels alle buitenwegen in deze gebieden dan ook op mijn duimpje”, lacht ze.

Centraal
Kenmerkend voor de samenwerking tussen Anouk en Renske waren de persoonlijke zorg en aandacht voor specifieke wensen en behoeften van cliënten en hun partners. Anouk: “Die hebben altijd centraal gestaan. En door de twee locaties van de praktijk hebben we met het zwangerenspreekuur in zowel Vorden als in Lochem veel zwangeren goed kunnen bereiken.” Die specifieke persoonlijke zorg en aandacht wil Renske van der Most met haar nieuwe compagnon Ineke Bosmann gewoon voortzetten.

Dezelfde visie
Ineke Bosmann-Zuidema (32) is per 1 april de nieuwe maat in verloskundigenpraktijk ‘Zorg voor Groei’. De in Groningen geboren en getogen verloskundige woont sinds kort met haar gezin in de Achterhoek. Na zes jaar ervaring in binnen- en buitenland, in de stad en op het platteland is het tijd om zich te vestigen als praktijkhouder in Vorden/Lochem. Zij heeft dezelfde visie als Anouk en Renske voor wat betreft de persoonlijke zorg voor zwangeren en hun gezin.
“In deze regio en verloskundigenpraktijk zie ik veel kansen om mijzelf en ook de zorg verder te ontwikkelen, in samenwerking met andere zorgverleners. Zo hoop ik een netwerk te kunnen vormen waarin de zwangere vrouw alles kan vinden wat zij nodig heeft en wat bij haar en haar partner past”, besluit Ineke.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden