<p>Dominicaan Augustinus Aerssens (25), de jongste kloosterling van Nederland. Eigen foto</p>

Dominicaan Augustinus Aerssens (25), de jongste kloosterling van Nederland. Eigen foto

Derde Online Inspiratie en Ontmoetingsavond

HENGELO - De werkgroep Inspiratie en Ontmoeting van de gezamenlijke kerken in Hengelo Gld. organiseert op donderdag 8 april om 19.30 uur een online lezing met Dominicaan Augustinus Aerssens (25), de jongste kloosterling van Nederland.

In verband met Covid 19 kunnen de 'live' bijeenkomsten niet doorgaan. Daarom heeft de commissie gezocht naar een vorm die wel mogelijk is. In principe kan iedereen die online kan zich aanmelden voor deze meting.

Augustinus is als Pascal opgegroeid in Assen bij een niet-kerkelijk gezin. Tijdens een vakantie in Frankrijk bij het bezoeken van een kerk ontstond zijn roeping. Hoewel hij die niet zo direct herkende. Weer thuis kreeg hij via een oom en tante de bijbel van Nico ter Linden in handen. Deel voor deel las hij deze. Op zaterdag voetballend als andere jongens en zondags in de kerk.
Tijdens het gymnasium deed hij zijn maatschappelijke stage bij de RK kerk in Assen. Na het gymnasium begint hij aan een studie theologie aan de universiteit van Tilburg. Die rondt hij met een prachtige cijferlijst af.
Tien jaar lang verdedigt hij het doel van diverse jeugdelftallen bij voetbalclub Achilles 1894. Hij heeft talent, speelt in diverse selectieteams, maar stopt om aan zijn kerkelijke missie te beginnen.

In kloosters in Engeland, Zwitserland en Nederland leert hij te leven in de Dominicaanse gemeenschap. Hij krijgt een habijt, die hij met trots draagt, en een kloosternaam: Augustinus, een heilig verklaarde bisschop, die 1600 jaar terug in de tijd de leefregels voor Dominicanen heeft geschreven. Daarna komt hij in het Rotterdamse Dominicanenklooster terecht, vanwege de relatief jongere gemiddelde leeftijd.
Wat maakt dat een jonge man in deze tijd kiest voor een leven in het klooster? Op deze avond zal Augustinus hierover vertellen aan de hopelijk velen die de tijd nemen om mee deel te nemen en te kijken en luisteren naar zijn verhaal.
Aanmelden kan tot en met 7 april bij Frida Meints via f.meints@gmail.com. Deelnemers ontvangen dan van haar een link.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden