<p>Kinderen met hun palmpasenstok in de kerk. Foto: PR</p>

Kinderen met hun palmpasenstok in de kerk. Foto: PR

Steenderense kinderen vieren Palmpasen

STEENDEREN - Het was vanwege de coronamaatregelen maar een zeer beperkt aantal mensen die daadwerkelijk in de Steenderense Remigiuskerk de Palmpasen-dienst konden meebeleven. Andere belangstellenden moesten het doen met de online-uitzending. Maar de kinderen van de kinderkerk konden op zondagmorgen 28 maart gelukkig wel hun Palmpasen-feest vieren.

Een groep kinderen was bij elkaar gekomen in het kerkelijk centrum Het Anker, om samen met de kinderkerk-leiding een palmpasen-stok te versieren. Deze werden vervolgens door de kinderen zelf vanuit Het Anker naar het kerkgebouw gebracht om de kerkdienst feestelijk af te sluiten. Natuurlijk konden zij na afloop hun zelfversierde stok mee naar huis nemen.
Het was in Steenderen het begin van een bijzondere paasweek. Dit jaar immers geen traditioneel paasontbijt en geen Steenderense Passion. Ook de diensten in de Remigiuskerk op eerste paasdag en in de daaraan voorafgaande avonden, geleid door ds. Hubertien Oostdijk, kunnen maar beperkt bezocht worden. Maar de dienst op paasmorgen is na afloop weer online mee te beleven; en de andere avonddiensten zijn terug te luisteren.
De palmpasen-viering en de daarin getoonde palmpasenstokken van de kinderen zijn eveneens terug te zien op de website van de kerk.


www.pkn-sb.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden