Pubquiz vervangt ouderavond op Jenaplanschool Pierson

HENGELO - De jaarlijkse ouderavond van de Jenaplanschool Pierson in Hengelo kon niet doorgaan, maar de school bedacht een leuk alternatief. Met de kinderen én hun ouders werd vorige week donderdag via internet een pubquiz gespeeld.

Gelukkig mogen de kinderen alweer een aantal weken naar school, maar het contact met de ouders is nog vaak online. Voor het team is de verbinding ouders, kind en school heel belangrijk. Het samen beleven en het samen vieren is namelijk één van de vier belangrijke pijlers van het Jenaplanonderwijs. Vandaar de pubquiz, in plaats van de jaarlijkse ouderavond met ouders en kinderen.. Meedoen was belangrijker dan winnen, daarom waren er ’s middags al kanjerkoeken uitgedeeld aan alle gezinnen. Want kanjers zijn het; alle ouders en hun kinderen.
Het afgelopen jaar was niet altijd makkelijk, maar heeft ook veel opgeleverd. Ouders hebben door de online lessen meer inzicht gekregen in wat de kinderen op school doen en de meesters en juffen schakelen nu moeiteloos over naar overleggen en lessen via Teams. Zo ging donderdag ook de pubquiz. Maar liefst 63 gezinnen waren ingelogd en zij mochten na de inleiding van directeur Susan Regelink antwoorden geven op algemene vragen, vragen over school en over het team. De reacties van de ouders waren zeer lovend en varieerden van gaaf idee, super leuk gedaan tot goed georganiseerd. En ook de kinderen kwamen vrijdag met enthousiaste verhalen op school.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden