Op 23 maart is de bouwovereenkomst ondertekend door (vlnr) Aukje van Kalsbeek (Bestuurder a.i. Markenheem), Derk Wassink (Wassink), Michel Menting (KlaassenGroep) en Richard Kremer (Kremer). Foto: Jeroen Garritsen

Op 23 maart is de bouwovereenkomst ondertekend door (vlnr) Aukje van Kalsbeek (Bestuurder a.i. Markenheem), Derk Wassink (Wassink), Michel Menting (KlaassenGroep) en Richard Kremer (Kremer). Foto: Jeroen Garritsen

Markenheem bouwt extra verpleeghuisplekken in Zelhem

Algemeen

ZELHEM - Naast het woonzorgcentrum De Zonnekamp dat een thuis biedt aan bijna zeventig ouderen wordt in 2022 een spiksplinternieuw gebouw opgeleverd met 32 extra verpleeghuisplekken.

Met De Zonnekamp II laat ouderenzorgorganisatie Markenheem zien dat een mooi functioneel gebouw en nieuwe technologische ontwikkelingen het wonen en leven kunnen veraangenamen van kwetsbare ouderen. Dat bewoners daardoor optimale vrijheid kunnen hebben en onze medewerkers een prettige werkplek waarin zij zich meer kunnen concentreren op de zorg en het welzijn van de bewoners en persoonlijke aandacht.

De verpleeghuisplekken zijn zeer welkom. Wethouder Evert Blaauw van de gemeente Bronckhorst: “Er is veel vraag naar geschikte plaatsen voor ouderen met dementie. Voor deze doelgroep is er een wachtlijst en we willen iedereen graag een plaats bieden waar hij of zij de juiste zorg krijgt.” Een derde van de inwoners van de gemeente Bronckhorst is 65-plusser. “Bronckhorst is de sterkst vergrijzende gemeente in de Achterhoek. Dementie is volksziekte nummer één. Je ziet, zeker naar de toekomst toe, dat er een grote druk op de beschikbare plaatsen is. Het is daarom erg fijn dat ouderen in onze gemeente bij Markenheem terecht kunnen.”

Markenheem bouwt duurzaam en kan met dit bouwconcept ook inspelen op een eventuele veranderende vraag in de toekomst. "Bij de nieuwbouw wordt de volledige energievraag elektrisch ingevuld en grotendeels zelf opgewekt met zonnepanelen. Ook in de materiaalkeuze is rekening gehouden met duurzaamheid", vertelt Henk Steven Beernink, manager vastgoed en facilitair.

Het bouwteam bestaat uit Wassink, Kremer, KlaassenGroep en Architektengroep Gelderland. Op 23 maart hebben zij samen met bestuurder a.i. Aukje van Kalsbeek van Markenheem de bouwovereenkomst ondertekend waarbij gerefereerd werd aan de goede eerder bewezen samenwerking in de eigen regio en de keuze van Markenheem om dichtbij zorg te willen bieden aan kwetsbare ouderen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant