Foto: PR

Vergelijk autohuur mogelijkheden voor de beste optie

Wil je een auto huren? Dan ontdek je al snel dat er vandaag de dag talloze mogelijkheden zijn voor wat betreft autohuur. Dit is niet alleen binnen Nederland het geval, maar ook in het buitenland. Ga je op vakantie met het vliegtuig en wil je een auto huren op de plaats van bestemming? Dat kan vaak op het vliegveld waar je aankomt. Als je de auto reeds gehuurd hebt, kun je deze na aankomst afhalen en er direct mee naar jouw vakantiebestemming rijden. Wij raden je overigens niet aan een auto te huren alvorens je een vergelijking hebt gemaakt. Een vergelijking helpt jou namelijk om de beste huurauto te vinden.


Waarom huurauto’s vergelijken?
Als je een auto wilt huren, kun je hiervoor op talloze plekken terecht. Het aantal verhuurbedrijven is de laatste jaren namelijk als paddenstoelen uit de grond geschoten. Hierdoor is het niet bepaald lastig om een huurauto te vinden. Denk overigens niet dat je bij ieder verhuurbedrijf een auto huurt tegen dezelfde voorwaarden. De voorwaarde kunnen zelfs sterk van elkaar verschillen. Daarom is het altijd verstandig om huurauto’s te vergelijken voordat je de knoop doorhakt.

Veel mensen kijken bij een vergelijking naar de prijs van een huurauto. Begrijpelijk, want je bent waarschijnlijk op zoek naar een goedkope huurauto. In dat geval let je waarschijnlijk alleen op de huurprijs. Op basis hiervan is het niet lastig om de goedkoopste optie te vinden. Je moet wel weten dat de totale prijs van een auto huren niet alleen bepaald wordt door de huurprijs. Nee, want je moet namelijk ook tanken. Rijd je in een zuinige auto? Dan hoeft dit waarschijnlijk niet al te vaak. Als jouw huurauto brandstof slurpt, moet je regelmatig tanken. Een goedkope huurauto wordt hierdoor een stuk duurder. Ga daarom niet alleen af op de huurprijs, maar kijk ook hoe zuinig de auto rijdt.

Aandachtspunten bij een vergelijking
Heb je nog niet eerder een auto gehuurd? Dan weet je waarschijnlijk niet bij welk verhuurbedrijf je het beste aan kunt kloppen. Je kunt lukraak een bedrijf uitzoeken, maar de kans is klein dat je hier de beste optie vindt. Dit is een stuk aannemelijker als je huurauto’s gaat vergelijken. Helaas weten veel mensen niet waar zij bij zo’n vergelijking op moeten letten. Daarom zetten wij hier 4 belangrijke aandachtspunten voor huurauto’s vergelijken op een rijtje.

1) Wensen
Voordat je huurauto’s gaat vergelijken, raden wij je aan om voor jezelf vast te stellen wat jouw wensen zijn. Bepaal bijvoorbeeld hoeveel zitplaatsen de huurauto moet hebben. Huur je de auto op jouw vakantiebestemming? Kijk dan ook goed naar de inhoud van de kofferbak. Deze moet immers groot genoeg zijn om jouw koffers en tassen in te vervoeren. Vergeet ook niet te kijken naar de plek waar je de auto gebruikt. In de stad is een kleine auto handig, maar in de bergen heb je meer profijt van een grote huurauto met een goede motor.

2) Brandstofregeling
Bij het huren van een auto kun je te maken krijgen met verschillende brandstofregelingen. De meest praktisch optie is de regeling ‘vol ophalen, vol inleveren’. Bij deze regeling zit de tank van de auto vol als je de sleutel krijgt. Vlak voordat je de auto inlevert, moet je de auto aftanken. Naast deze regeling kun je ook een auto huren met de brandstofregeling ‘dezelfde tankinhoud’. Je levert de auto in dat geval in met dezelfde hoeveelheid brandstof als toen je hem kreeg. Vergeet in dat geval niet naar de tankinhoud te kijken bij vertrek. Bij sommige verhuurbedrijven kun je daarnaast kiezen voor ‘vol ophalen, leeg inleveren’. Dit lijkt ideaal, maar dat is het allerminst. Bij deze regeling betaal je namelijk flink voor de brandstof. Kies daarom liever voor ‘vol ophalen, vol inleveren’ of ‘dezelfde tankinhoud’.

3) Aantal kilometers
Er zijn mensen die denken dat zij alleen de huurprijs betalen als zij een auto huren. Toch is dit niet het geval. Je moet namelijk ook tanken en deze kosten zijn voor jouw rekening. Daarnaast kun je te maken krijgen met een kilometervergoeding. Dit kan alleen als je een beperkt aantal kilometers mag rijden in de auto. Het gaat hierbij om een vastgesteld aantal kilometers per dag. Ga je hier overheen? Dan brengt het verhuurbedrijf extra kosten in rekening voor de huurauto. Wil je dit voorkomen? Kies dan voor een huurauto waarmee je onbeperkte kilometers kunt rijden. Er geldt in dat geval geen beperking voor rijafstand.

4) Specificaties
Last but not least moet je bij een huurauto vergelijken ook kijken naar de specificaties van een auto. Denk hierbij onder meer aan het soort brandstof dat in de tank gaat. Rijd je grote afstanden met de auto? Dan kun je het beste voor een diesel huurauto kiezen. De brandstofkosten vallen dan waarschijnlijk lager uit. Als je voornamelijk korte afstanden aflegt, is een benzineauto vaak een betere keuze. Naast de brandstof raden wij je ook aan naar andere specificaties te kijken. Is de huurauto bijvoorbeeld voorzien van airconditioning? In Nederland is dit misschien niet nodig, maar in warme landen is airco geen overbodige luxe.

Waar vergelijk je huurauto’s met elkaar?
Nu je weet wat de belangrijkste aandachtspunten zijn, kun je beginnen met vergelijken. Heb je dit nog niet eerder gedaan? Dan zoek je mogelijk nog een website waar je huurauto’s kunt vergelijken. Kijk in dat geval eens bij Goautos. Hier vergelijk je binnen een paar seconden huurauto’s van 1600 verschillende aanbieders met elkaar. Op deze manier is het niet lastig om de beste huurauto voor een scherpe prijs te vinden.

Dit artikel wordt u aangeboden door Goauto.be. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden