Zoom-lezing IVN over klimaatvriendelijke tuin

REGIO - De gortdroge laatste zomers van de laatste jaren zal niemand vergeten. Klimaatverandering is ook bijna dagelijks in het nieuws. Maar wat kunnen we daar zelf dichtbij huis aan of juist tegen doen. En hoe komt het er dan uit te zien? Kan dat ook nog eens iets moois opleveren?

Daarover organiseert natuurorganisatie IVN Noord-Midden Achterhoek een inspirerende lezing van Jacqueline Collou, met heel concrete voorbeelden. Op 23 maart verzorgt zij een boeiende avond met veel praktische tips om zelf aan de slag te gaan. Normaal gesproken zou deze lezing in een zaal plaatsvinden, maar nu gaat het via Zoom. Iedereen kan meedoen, IVN-leden en niet-leden. En het kost niets.
Jacqueline Collou uit Eibergen is landschapsarchitecte en ontwerpt klimaatvriendelijke tuinen. Met veel foto’s toont ze voorbeeldprojecten van om de hoek. Hoe ziet een klimaatvriendelijk landschap, erf of tuin eruit? Hoe kun je toveren met groen en water? Hoe kun je betonnen straten en gebouwen veranderen in oases van groen, rust en koelte?
Haar voorbeelden lopen uiteen van bijzondere bronbosjes, gevoed door glashelder kwelwater, via nieuwe soorten landschapselementen tot wateropvanggebieden onder aan de bult. Niet alleen de natuur heeft hier iets aan, ook u als bewoner, agrariër of ondernemer.
De Zoom-lezing van Jacqueline Collou begint om 19.30 uur.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden