Pexels

Zo kun je je eigen home gym samenstellen

Nadat je er al een lange dag op hebt zitten op het werk zit je natuurlijk niet te wachten op een overvolle sportschool. Dit zorgt immers niet voor extra motivatie om te gaan fitnessen. De kans is dan groot dat je eerst moet wachten voordat je een dumbbell kunt gebruiken of voordat je kunt gaan bankdrukken. De probleem kun je oplossen door een sportschool in je eigen woning te creëren. Met behulp van de tips in dit artikel en de producten die je kunt kopen op Gewichtenshop.nl zal het zeker mogelijk zijn om een home gym ideaal samen te stellen. 

Bells are de key 
Een enigszins goedkope wijze om je eigen home gym te maken is door te investeren in goede freeweights. Dumbbells zijn hier natuurlijk de bekendste variant van, maar er bestaan natuurlijk nog meer diverse soorten gewichten. Naast dumbbells is het bijvoorbeeld ook zeker een aanrader om een paar barbells aan te schaffen. Door dit te doen zul je nog veel meer verschillende oefeningen uit kunnen voeren in je eigen sportschool in huis. Een ander pluspunt van de afneembare gewichtsschijven is dat je ze over het algemeen zowel als dumbbells als als barbell kunt gebruiken. Het beste is dan om een aantal verschillende exemplaren te kopen waarbij ze moeten verschillen qua gewicht. Door dit te doen zul je hoe dan ook komen aan een totaalgewicht dat voor jou echt een uitdaging is. Dit is ook mogelijk met behulp van bumper plates

Vergeet de apparaten niet
Naast de dumbbells en barbells is het ook zeker een aanrader om fatbells en kettlebells aan te schaffen voor in je home gym. Door dit te doen zul je je training nog meer af kunnen wisselen wat ervoor zorgt dat je sowieso all verschillende spiergroepen in je lichaam kunt trainen. Daarnaast is het verstandig om een aantal apparaten en accessoires te kopen. Zo is een sportmatje bijvoorbeeld zeker handig, dit zorgt ervoor dat je comfortabel zult liggen tijdens het doen van de oefeningen. Als je een ware sportschool wilt creëren in je eigen woning dan is een verstelbaar fitnessbankje ook een must. Zo zul je echt serieus kunnen fitnessen in huis, wat ook mogelijk is met behulp van de universele racks. Hiermee kun je squats uitvoeren, maar je kunt deze apparaten ook gebruiken om te bankdrukken.

Let op de prijs
Je zult bij het samenstellen van je sportschool in je eigen woning natuurlijk niet een onbeperkt budget hebben, was het maar zo’n feest. Gelukkig hoeft het echt niet heel duur te zijn om je home gym te creëren. Met behulp van een paar relatief goedkope investeringen zul je namelijk al een heel eind komen. Je hebt immers niet het beste van het beste nodig hebben om in eigen huis te kunnen fitnessen. Bovendien hoef je niet meteen alles te kopen, je kunt ook beginnen met een paar gewichten om vervolgens je home gym uit te bouwen. Dit is zelfs verstandig als je nog maar net begonnen bent met het sporten

Dit artikel wordt u aangeboden door Gewichtenshop. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden