Foto: PR

Weg uit Hengelo, nieuwe afleveringen in voorjaar

De relatie tussen Hengelo en de familie Meiland is, zoals het er nu naar uitziet, van korte duur. De familie, die via het programma Ik Vertrek en haar eigen reallifesoap Chateau Meiland doorbrak op de landelijke tv, kan volgens de laatste berichten haar in 2020 aangeschafte boerderij weer leeghalen. Dit omdat de gemeente Bronckhorst geen toestemming geeft voor het bestemmingsplan van hun landgoed.

De Meilandjes bij Ik Vertrek

De ‘Meilandjes’ waren voor het eerst te zien in 2007 in het programma Ik Vertrek. Het publiek zag het stel bezig met een verbouwing van een Frans kasteel, waarbij met name de flamboyante mimiek van Martien opviel. Het was Paul de Leeuw evenmin ontgaan, die de Noordwijker uitnodigde voor zijn programma Lieve Paul in 2009. Dit bleek een voorzichtige start van een televisiecarrière, die vanaf 2019 een vlucht nam toen SBS6 Chateau Meiland ging uitzenden. Een reallife soap waarin de familie opnieuw een B&B in een Frans kasteel ging bestieren. Blikvangers waren wederom de schrikachtige bewegingen van Martien, het bekende ‘wijnen, wijnen’ en het rijgedrag van chauffeur Erica, over wie menig kijker de hoop uitsprak dat ze een goede auto- of zelfs aansprakelijkheidsverzekering had. Hoe dan ook bezorgden hun capriolen de familie een Gouden Televizierring.

Frikandel speciaal

SBS en de familie besloten wijselijk het hele verhaal te blijven uitmelken: zoiets als ‘een beetje rare Nederlandse familie in Frankrijk’ kan immers elk moment weer uitgewerkt zijn. Ondanks dat van dit concept weinig over leek te blijven toen de Meilandjes heimwee kregen en hun oog lieten vallen op een boerderij in Hengelo, bleven de kijkcijfers vrijwel hetzelfde. Of ze nu in Frankrijk zitten of in Gelderland, de verschillende karaktertjes van de familie vormden het recept voor hun succes. Zo dacht het publiek althans ook, dat al twitterend zag hoe de familie grommend van geluk de tanden zette in typisch Nederlands eten als een frikandel speciaal.

Soap gaat gewoon door

In de media is het sinds begin januari stil rondom de Meilandjes. In de vorige serie afleveringen van Chateau Meiland was te zien hoe ze, door heimwee gevoed, hun boeltje in het Franse kasteel inpakten voor de verhuizing naar Hengelo. Op de uitgebreide berichtgeving dat de gemeente geen groen licht gaf voor het woonplan van Martien en Erica en hun (klein)kinderen, kwam vooralsnog geen vervolg. Zoals bekend is er nog geen uitsluitsel gegeven over hun woonsituatie, al heeft Martien wel aangegeven terug naar Noordwijk te zullen verhuizen als dat moet. Wel werd bekend dat er nieuwe afleveringen van Chateau Meiland (maar dan allang zonder chateau) zullen volgen in het voorjaar.

Dit artikel wordt u aangeboden door Pricewise B.V. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden