De nieuwe predikante van de Remigiuskerk in Steenderen: Hubertien Oostdijk-van Andel. Foto: PKN-SB
De nieuwe predikante van de Remigiuskerk in Steenderen: Hubertien Oostdijk-van Andel. Foto: PKN-SB

Ds. Hubertien Oostdijk bevestigd tot predikant Steenderen

STEENDEREN - Op 20 februari werd ds. Hubertien Oostdijk-van Andel bevestigd en ingezegend tot nieuwe predikant van de Protestantse Kerk van Steenderen en Bronkhorst. Zij was hiervoor twintig jaar predikant in Arnhem en volgt ds. Fini van Zoelen op, die afgelopen jaar afscheid nam. Het duurde vanwege de corona-beperkingen langer dan vooraf gehoopt, voordat zij in de Remigiuskerk van Steenderen haar intrede kon doen.

Op zaterdag 20 februari kon zij echter toch door ds. Gerard van der Brug uit Zutphen als nieuwe predikant in Steenderen bevestigd worden. In verband met de aangescherpte coronamaatregelen konden slechts enkele personen daarbij aanwezig zijn, waaronder haar echtgenoot en dochters. De leden van de kerkelijke gemeente van Steenderen en omgeving konden de dienst alleen online volgen, vanaf de volgende zondagmorgen.

“Wat hebben we naar je komst uitgekeken”, zo sprak Ineke Klein Lenderink haar toe namens de kerkenraad. “De tijd waarin we leven zat ons enigszins tegen. We konden niet zo snel een besluit nemen als we misschien wel hadden gewild. En een besluit als dit, uitspreken dat we graag zouden willen dat je onze nieuwe dominee zou worden, moet zorgvuldig genomen worden en daar is tijd voor nodig.”

Het was een bijzondere gebeurtenis, aangezien niet veel predikanten in ons land zullen zijn bevestigd, terwijl er mondkapjes gedragen worden en er maar een paar mensen bij aanwezig mogen zijn.

Namens de kinderen van de kinderkerk werd zij door Ineke Klein Lenderink ook van harte welkom geheten. Zij maakten voor ds. Hubertien Oostdijk een collage en een online filmpje met welkomstwoorden. “De kinderen waren er natuurlijk liever allemaal bij geweest vandaag, maar ze hebben dit als leuk alternatief bedacht.”

Ook namens de kerkenraad kreeg de nieuwe predikante een warm welkom. “Je vertelde ons over je besluit om naar Steenderen en Bronkhorst te willen komen. Het is hier dan ook een feestdag voor ons allemaal. We willen je niet met lege handen terug sturen naar Arnhem.” Daarbij werd haar een pakket streekproducten overhandigd. Tevens kreeg zij een taart, om thuis bij de koffie van te genieten, omdat koffie drinken na afloop van de kerkdienst in deze corona-tijd nog niet mogelijk is. “We wensen je een geweldige tijd toe bij en met ons.”

De dienst van bevestiging en intrede kan worden teruggekeken via de website van de kerk.


www.pkn-sb.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden