DVO DS 1 in een kerstdip

Sport

Hengelo - De dames van DVO DS1 hebben een aantal interne afspraken over sportief gedrag: nooit uitdagend gedrag naar de tegenstander bij een gescoord punt en nooit reageren naar de scheidsrechter bij een foute beslissing.

Zaterdag tegen DeVolCo DS2 kostte het uiterste van de dames om zich te beheersen. Bij een 2-1 achterstand in sets floot de tweede scheidsrechter bij 23-23 voor een opstellingsfout van DVO. Het betekende het einde van de wedstrijd en probeer dan maar eens rustig te blijven. Dat dit ook bij deze stand lukte was een groot compliment waard en zij toonden zich daarmee een sportief verliezer in een verder matige wedstrijd.De smalle selectie was nog verder uitgedund door een teenblessure van Esmee Meutstege. Tegen DeVolCo DS2 uit Deventer moest DVO proberen het zelfvertrouwen voor de winterstop nog wat op te krikken.In de 1e set kwamen de Hengelose dames op achterstand, vooral door teveel opslagfouten. Bij 24-20 kwam DVO nog goed terug, maar met 25-23 ging de set verloren.Dit was ook het patroon in de sets 2 en 4. Starten met 3-0 achter en dan de hele set achter de feiten aanlopen. Tegen het einde van deze sets kwam DVO wel weer dichterbij, maar ook de tweede set ging met 25-23 verloren.In de 3e set kwam DVO met 0-3 voor en direct liep het de hele set stukken beter. DVO maakte minder eigen fouten, de pass was beter, waardoor ook aanvallend flink werd gescoord. Met 16-25 was de set snel binnen en de kansen leken te keren.De 4e set begon als de eerste twee. Eerst weer die achterstand en langzaam dichterbij kruipen. Bij 23-23 leek DVO de set naar zich toe te kunnen halen en de 5e set te forceren. Tot die fatale beslissing, die DVO de wedstrijd kostte. Door de 3-1 nederlaag is de achterstand op de top 5 nog groter geworden en lijkt er dit seizoen niet meer dan een plaats in de middenmoot in te zitten. In 11 wedstrijden werden 28 punten behaald en het streven is om dit aantal na de winterstop te verbeteren.DVO begint in 2014 met frisse moed en twee thuiswedstrijden: op 11 januari tegen Pegasus, op 18 januari tegen Rebelle; beide om 17.45 uur in sporthal De Kamp.De dames van DVO bedanken het publiek voor alle steun en wensen iedereen fijne kerstdagen en sportief 2014!