<p>De hele buurt bouwde mee aan deze enorme iglo, Bernhardbunker genoemd. Foto: Liesbeth Spaansen</p>

De hele buurt bouwde mee aan deze enorme iglo, Bernhardbunker genoemd. Foto: Liesbeth Spaansen

Trotse bouwers van een iglo: Bernhardbunker

STEENDEREN – De hadden er best even moeite mee, maar de jongelui van buurt ’t Hofje in Steenderen zijn wel trots op het resultaat: een grote iglo voor de deur. Ze noemden hem de Bernhardbunker.

Het idee was van buurjongen Sebastian Scargo. Overbuur Joyce Verwaaien begon met bouwen. “Ik had de meeste tijd ervoor, omdat ik geen werk meer heb op Schiphol en mijn studie digitaal is”, vertelt Joyce. “Ik kreeg hulp van buurtjes Chris en Gijs Verheul, Melanie Scargo en natuurlijk Sebastian.”
Omdat de sneeuw niet echt genoeg plakte, maakten de sneeuwbouwers in het begin wel wat ‘bouwfoutjes’, laten ze weten. “In de emmers kon de sneeuw niet goed worden aanstampt, dat ging in de vierkante bakken wel.” Zo werd het een stevig bouwwerk waar de buurtkinderen zich dagenlang van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat vermaakten. “Om 21.00 uur was iedereen weer thuis.”
Eigenlijk hielp de hele buurt wel mee, ook de buurvrouwen. Die zorgden voor warme chocolademelk en Jägermeister. De Achterhoekse vlag kwam van Harold Aalderink van Coop en werd de deur. Een picknicktafel en barbecue maakte het tafereel compleet. De Bernhardbunker kon officieel worden geopend.

Mocht er nog meer sneeuw vallen; er stond al een nieuw project op stapel: een kasteel. “Dan kunnen de kinderen vanaf de iglo glijden, zo het kasteel in.”

Er zijn filmpjes gemaakt die een mooi inkijkje geven in de Bernhardbunker: Sfeerpret in de Bernhardbunker, Licht in de Bernhardbunker en Muziek in de Bernhardbunker.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden