Fleur Huirne bedacht warm onderkomen in barre tijden
<p>Fleur Huirne is trots op haar iglo. De ijsbollampjes verlichten het pad mooi. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen</p>

Fleur Huirne is trots op haar iglo. De ijsbollampjes verlichten het pad mooi. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen

Fleur Huirne bedacht warm onderkomen in barre tijden

Eerste Toldiekse sneeuwbouwwedstrijd

Door Liesbeth Spaansen

TOLDIJK – De Oranjevereniging van Toldijk bedacht spontaan een ‘wedstrijd’ toen er zoveel sneeuw was gevallen: de eerste Toldiekse Sneeuwbouwwedstrijd. Iedereen mocht meedoen door een mooie sneeuwpop of andere originele sneeuwcreatie te maken.

Op de facebookpagina van de Oranjevereniging stonden de eenvoudige regels vermeld en al snel kwamen de foto’s via mail binnen, zoals glijbanen, iglo’s en een uit-de-wind-zit-bunker. In totaal stonden elf adressen op het lijstje waar de jury, Cindy Garritsen van de Oranjevereniging en Liesbeth Spaansen van weekblad Contact, op bezoek ging voor de beoordeling. Zij waren verrast van de creativiteit van de inzenders. En, al dan niet een beetje geholpen door vaders en moeders, de resultaten mochten er zijn.

Fleur Huirne maakte de meeste indruk en verdiende de eerste plaats. Zij bedacht voor haar warme onderkomen niet alleen een iglo mét raam om te kunnen genieten van het uitzicht, ook maakte ze aan de buitenkant een bankje, werden gasten welkom geheten door een sneeuwpopje en verlichtten ijsbollampjes het pad naar de ingang.
Tymo, Jack en Lena Offenberg werden tweede met hun fraaie uit-de-wind-zit-bunker. Door plantenbakken te gebruiken, kregen zij mooie blokken waarmee de muren werden opgebouwd. Ook maakten ze verschillende schansen waar ze met hun sleetjes flink vaart konden maken.
Derde werd Buurt ’t Venne die een waar spektakel rondom hun iglo maakte. Met wegwijzers om de buurt te verkennen, liepen vier pinguïns op de maat van de muziek rond de enorme iglo en het kampvuur waar koffie en erwtensoep pruttelden.
Jonas en Stan van Dijk verdienden de vierde plek. Zij maakten een kleine maar strak en glad gemaakte iglo met verstevigde ingang.
Noa Wunderink en Jorik en Marit Loman gingen op het Toldijkse trapveldje aan de slag en maakten een mooie sneeuwschildpad. Een vijfde plaats.

Alle andere deelnemers zijn gedeeld zesde geworden: de iglo van Klaske van Dijk, de tulpen-sleebaan van Jordi, Novi en Deem Wesselink, de ondersneeuwse hut van Wout Schotman en Ton Heebink, de sneeuwglijbaan van Gijs, Jolijn en Niels Offenberg, Ziva Wunderink en Suus Schotman en de dubbele iglo van Vriendengroep BLUT.
Iedereen die zich had opgegeven kreeg van de Oranjevereniging een snoep en snackpakket om mee na te genieten.


Meer foto’s staan op Achterhoekfoto.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden