<p>In plaats van een donderdagmiddag in de sneeuw werd het ijspret op de gracht bij Huize Baak voor deze Baakse kinderen die samen in een groepsapp zitten. Foto: Alice Rouwhorst</p>

In plaats van een donderdagmiddag in de sneeuw werd het ijspret op de gracht bij Huize Baak voor deze Baakse kinderen die samen in een groepsapp zitten. Foto: Alice Rouwhorst

IJspret op zonovergoten gracht bij Huize Baak

BAAK – Na de online lessen en het huiswerk even de groepsapp checken of er nog iemand te porren is om naar buiten te gaan… Ja hoor, iedereen heeft zin in een verzetje. Zeker na de sneeuwval is de vriendengroep wel in voor een sneeuwballengevecht. Dat is weer wat anders dan een potje ‘Jachtseizoen’ door het dorp, waar ze zich de dagen ervoor mee vermaakten. Skipak en handschoenen aan, ze zijn klaar voor het gevecht. Een welkome afwisseling in deze lockdown.

De vorst kwam na de sneeuwval en de ijslaag op de gracht bij Huize Baak groeide aan. Donderdag stond er weer een middagje in de sneeuw op het program, maar het ijs lonkte. Voorzichtig probeerden een paar van de groep kinderen of het bestand was tegen hun gewicht. Dat was op een deel van de gracht het geval! In allerijl haalden een paar de schaatsen thuis uit het vet. De anderen hielden het bij glijden met snowboots op het ijs of met de slee. Windstil, zonnetje erbij, … alle ingrediënten waren aanwezig voor een middag heerlijk wintervermaak in coronatijd.

Zien schaatsen, doet schaatsen. Waren het donderdag met name kinderen die zich op het ijs vermaakten, de dagen erna stonden er ook meer volwassenen op de gracht die inmiddels helemaal dicht gevroren was. Enig minpuntje, ze troffen er geen mooie gladde ijsspiegel aan, maar een hobbelige baan met bevroren sporen van eenden in de sneeuw. Maar dat mocht de ijspret niet drukken.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden