Vrijwilligers van Zwembad Het Elderink en werknemers van De Variabele en Elro hebben de klus geklaard: een nieuw dak op het containerhok. Foto: Ellis Regina Photography

Vrijwilligers van Zwembad Het Elderink en werknemers van De Variabele en Elro hebben de klus geklaard: een nieuw dak op het containerhok. Foto: Ellis Regina Photography

Containers Zwembad Het Elderink staan nu onder nieuw dak

Algemeen

De Variabele DOET! schoot te hulp

Door Liesbeth Spaansen

HENGELO – Dat bij Zwembad Het Elderink altijd klussen te klaren zijn, weten de vrijwilligers allang. Maar vrijdag 5 februari kregen zij bij het realiseren van een nieuw dak van het containerhok professionele hulp aangeboden! Astrid Boitelle, inwoonster van Hengelo die het bad een warm hart toedraagt, meldde dit project namelijk aan bij haar werkgever, bouwbedrijf De Variabele.

Voorzitter Annette Kok en vrijwilliger Jan Roelofsen zijn vrijdagmiddag zeer tevreden over het resultaat. “Medewerkers van bouwbedrijf De Variabele komen op hun vrije dag en belangeloos een dag meewerken. Het bouwbedrijf geeft hun medewerkers de gelegenheid om projecten aan te wijzen, waar zij belangeloos hun tijd aan kunnen geven. Een soort NLdoet, maar dan binnen dit bedrijf. Normaal gesproken doen ze rond de 20 tot 25 projecten per jaar, maar omdat ze niet bij particulieren of zorginstellingen kunnen komen vanwege corona, zijn het er dit jaar maar vijf. Astrid Boitelle meldde ons zwembad aan en wij kozen ervoor om een het dak op het containerhok te vervangen. Dat stond al langer op ons verlanglijstje.”

Nol Rijken is projectcoördinator van De Variabele DOET!, die alle aangemelde projecten langsgaat. “Wij hebben bij hem ons verhaal gedaan en hij heeft dit in een verslag doorgegeven aan een onafhankelijke commissie die de besluiten neemt. We werden gebeld dat ze ons hadden geselecteerd”, zijn Annette en Jan enthousiast.
Jan Roelofsen coördineerde het project. Vrijwilligers van Het Elderink gingen aan de slag met het afbreken van het dak en opruimen van de spullen in de container die Enzerink had gebracht. Zo kon vrijdagochtend direct worden gestart met het werk. “Het project is geheel door Nol geregeld; materiaal, uitvoering, steiger in verband met het veilig werken. Het nieuwe dak is gelegd in samenwerking met medewerkers van Dakbedekkingsbedrijf Elro.”
Vier medewerkers, allen met verschillende functies binnen het bedrijf, klaarden de klus in nog geen dag. “Ze kenden elkaar niet allemaal, maar dat is het NLdoet-principe. We danken alle medewerkers die dit werk voor ons hebben gedaan. Dank ook aan al onze vrijwilligers. Het afbreken van het dak en opruimen van de spullen is vooraf door hen gedaan.” Voorzitter Kok dankt ook Jan Roelofsen voor alle voorbereidingen.

Nieuw zwemseizoen
Vanwege corona koos het bestuur in 2020 om alleen voor abonnementhouders open te gaan. “Er was toen nog veel onduidelijk, maar vanwege het bijhouden van lijsten moesten we daarvoor kiezen. Zo konden we registreren wie er wanneer in het bad was, voor geval daar om werd gevraagd bij bronnenonderzoek.” Voor dit jaar blijft dat hetzelfde, net als onder andere de anderhalve meterregel. “Voor jeugd tot en met dertien jaar hebben we een foto op het abonnement, oudere abonnementhouders moeten zich daarnaast legitimeren.”
Het zwembad is een belangrijke voorziening en wordt breed gedragen door de inwoners uit Hengelo en omgeving! “Zwemmers gingen vorig seizoen hun uren spreiden en kwamen zelf wat later als het te druk was. Daar vertrouwen we ook aankomend seizoen op.”


zwembadhetelderink.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden