Wandelchallenge

De sportschool zit dicht en een heropening laat op zich wachten. Tot die tijd doen de instructeurs hun best om de leden in beweging te houden via allerlei digitale kanalen en creatieve oplossingen, zo ook in Hengelo. Vanuit AeroFitt zijn er online lessen en challenges in allerlei soorten en maten. Je kunt je sociale media of je mail bijna niet openen zonder dat er een stukje motivatie jouw kant op komt.

Zelf doe ik mee aan de wandelchallenge, die begon in de week na kerst. Doel is om in iets meer dan drie weken tijd 50 kilometer te wandelen. Om de regelmaat te bevorderen is er een maximum van 6,5 kilometer per dag. In de app is er een ranglijst van alle deelnemers op basis van het aantal gelopen kilometers, met weer die 6,5 kilometer per dag als maximum. Er is ook een prijs voor de winnaar: een eetbon!

Eten aan de finish, dan doe ik mee. We zijn inmiddels een eindje over de helft. 6,5 kilometer is geen wereldafstand, maar de opeenvolging van dagen maakt het af en toe toch best even doorbijten. Zeker als je het niet gewend bent. Dit weekend riep mijn enkel stop. Mijn lies deed al een poging en ook mijn knie had moeite het nieuwe jaar in te komen.

De 50 kilometer heb ik al gehaald, nu gaat het oog op de ranglijst. Met nog een kleine tien dagen te gaan deel ik de koppositie met twee andere fanatiekelingen. Verslappen zit er niet in, want de rest zit niet stil, verre van. De zo’n vijftig deelnemers hebben samen in twee weken tijd al meer dan 2.000 kilometer afgelegd, hardlopend of wandelend.

Hardlopen gaat voor mij helaas niet meer en wandelen vond ik eerst maar saai. Daar ben ik van teruggekomen. Ik vind het heerlijk, je bent in beweging, je bent buiten, je voelt de natuur, het werkt verslavend. Daar draagt zeker ook mijn ontdekking van het fenomeen podcast aan bij; audio-uitzendingen, die je op elk gewenst moment kunt afluisteren. Ik genoot van ‘De Brand in het Landhuis’.

Zo’n podcast maken, dat was wel ook wel iets voor mij, hoorde ik zeggen. Waar moest die dan over gaan? Misschien over een bekende televisiefamilie, die in een klein dorp komt wonen en er vervolgens door gesteggel met de gemeente weer weg moet? Over dat regels voor iedereen gelden, maar dat het in dit geval wel doodzonde is, want fantastische reclame voor het dorp? En dat de hoofdrolspeler dan meldt dat hij voorlopig helemaal niet vertrekt?

Nee, ik houd het bij schrijven. En bij deze sportieve uitdaging. Voordat ik instapte, liepen tientallen sportschoolleden al de Tianjin-brug over: 113,7 kilometer. Dat lijkt een eind, maar je loopt het zo weg. Zeker in een tijd waarin elke wandeling een uitje is. Met elke kilometer komt alles een stukje dichterbij. De warme huiskamer, de heropening van de sportschool en wie weet zelfs die culinaire beloning.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden