<p>Werken tussen de bloemen doet Tessa Vossers al jaren, nu heeft ze haar eigen bloemenzaak. Foto: Luuk Stam</p>

Werken tussen de bloemen doet Tessa Vossers al jaren, nu heeft ze haar eigen bloemenzaak. Foto: Luuk Stam

Tessa Vossers neemt Blooms and More over

Droom voor Hengelose komt uit met eigen bloemenzaak

Door Luuk Stam

HENGELO – Bloemenzaak Blooms and More in Hengelo is overgegaan in nieuwe handen. De winkel aan de Raadhuisstraat wordt sinds het begin van dit nieuwe jaar gerund door de Hengelose Tessa Vossers (30). Ze heeft de zaak overgenomen van Norbert en Marianne de la Rive Box, die de onderneming hier negen jaar geleden begonnen.

Het ondernemersechtpaar De la Rive Box – woonachtig in Arnhem – runde onder de naam Blooms and More meerdere bloemenzaken in het land. De twee willen zich nu weer op andere activiteiten gaan richten. Daarom verkochten ze recent hun bloemenwinkels, die in Hengelo bleef als laatste over. “We waren hier op zoek naar goede opvolging, die hebben we nu gevonden in Tessa”, aldus Marianne de la Rive Box.

Vossers is al acht jaar werkzaam in de bloemen. Tot voor kort werkte ze nog in een bloemenzaak in Groenlo. Een eigen winkel is voor haar een droom die uitkomt. “Die ambitie heb ik altijd al gehad”, vertelt de van oorsprong Keijenborgse, die ook lange tijd in Wichmond woonde. Nu woont ze samen met haar man Koen in Hengelo. Vanaf de zolder gaf ze hier al workshops en maakte ze gelegenheidsbloemwerk zoals bruidsboeketten.

Ze houdt van het creatief bezig zijn en het helpen van de klanten. “Ik zou niet zonder het klantencontact kunnen”, stelt ze. “Achter bloemen zit altijd een verhaal. Mensen kopen bloemen met een bepaalde reden, voor henzelf of voor een ander. Het is mooi om voor iedereen een passend boeket of bloemstuk klaar te maken.”

In eerste instantie zal er voor de klanten van Blooms and More weinig veranderen. Zo blijft het team van bloemisten en bezorgers ongewijzigd. “Zij hebben het samen met Norbert en Marianne opgebouwd tot wat het nu is”, zegt Vossers, die op de achtergrond ondersteuning krijgt van haar man Koen. “We gaan het nu niet ineens drastisch anders doen, maar natuurlijk hebben wij ook onze kijk op dingen. Zo zal er wellicht een nieuwe huisstijl komen.”

De presentatie daarvan zou kunnen samenvallen met een officiële opening op een later moment, want de overname valt nu in een bijzondere tijd. De bloemenzaak is vanwege de lockdown zeker tot 19 januari gesloten. “Dat is wel heel gek”, zegt Vossers. “Het liefst open je met een borrel en mooie ballonnenboog. Nu open je een winkel, die bijna helemaal dicht is. Hopelijk kunnen we iets moois doen in het najaar, als deze narigheid de wereld uit is.”

De buitenverkoop zoals die de laatste weken bij Blooms and More plaatsvindt, zal de komende weken doorgaan. Dat geldt ook voor het bezorgen van bestellingen. Vossers is van plan om in de toekomst ook workshops vanuit de winkel te gaan geven, deze geeft ze momenteel online. De winkel zal naar alle waarschijnlijkheid dezelfde naam blijven dragen. “Voordat we dingen gaan veranderen, willen we sowieso eerste de klanten leren kennen en de winkel voelen”, aldus Vossers.

Marianne de la Rive Box heeft er vertrouwen in dat dit gaat lukken. Zij en haar man stapten negen jaar geleden zonder enige ervaring in de bloemenwereld. “Die hebben we ons met veel plezier eigen gemaakt, met hulp van een geweldig team van medewerkers”, vertelt ze. “Voor ons is het heel belangrijk dat we nu iemand hebben gevonden die het vak in de vingers heeft.”

Het echtpaar kijkt terug op een mooie tijd in Hengelo. “Wij willen de klanten bedanken voor al die jaren van vertrouwen in ons en in onze winkel”, vertelt De la Rive Box. “Dit is een mooi moment om het stokje over te dragen. Tessa en Koen zijn jonge mensen, met nieuwe ideeën en nieuwe inzichten, die de winkel in de toekomst verder kunnen brengen.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden