Afscheid nemend dierenarts Arjan den Hertog trakteert drive-through-gasten op oliebollen. Foto: Maike van der Geest
Afscheid nemend dierenarts Arjan den Hertog trakteert drive-through-gasten op oliebollen. Foto: Maike van der Geest

Dierenarts Arjan den Hertog gooit het roer om

Algemeen

Praktijkwerk verruild voor nieuwe uitdaging: coachen

STEENDEREN - Dierenarts Arjan den Hertog is op 1 januari begonnen aan een nieuwe uitdaging. Hij is na bijna 32 jaar dierenarts-practicus te zijn geweest, gestopt met het praktijkwerk. Den Hertog gaat zich richten op coachen en begeleiden en blijft alleen nog bestuurlijk betrokken bij De Graafschap Dierenartsen.

Arjan begon in 1989 bij de dierenartsenpraktijk in Steenderen. Dat was toen een driemanspraktijk waar hij als jong broekie als vierde dierenarts bij kwam. De praktijk richtte zich toen nog voornamelijk op landbouwhuisdieren. In 1994 werd het toenmalige bankgebouw aan het marktplein gekocht om er een praktijk van te maken.
In 1997 ondervond Toldijk en omgeving veel last van de varkenspest, en dat zette eenieder aan het denken. Daar vloeide de gedachte uit voort om te fuseren met de buurtpraktijken Ruurlo, Hengelo en Vorden. Het ontstaan van ‘De Graafschap Dierenartsen’ was in 1999 een feit.

Verbeteren
Met het oog op de ontwikkelingen in de diergeneeskundige zorg in de landbouw maar ook op het gebied van de paarden en gezelschapsdieren werd in 2007 het pand aan de Schimmeldijk gebouwd. Een voor die tijd zeer vooruitstrevende huisvesting met vele mogelijkheden. De dierenartsen konden zich er in hun werk steeds verder verbeteren, met name door te differentiëren. Arjan den Hertog ging hierin mee. In eerste instantie deed hij alle diersoorten, maar hij legde zich later toe op koeien en varkens.
De ontwikkelingen hielden echter niet op. Uitbreiding van de zorg voor gezelschapsdieren, de opening van meerdere locaties en een fusie in 2017 met de buurpraktijk waardoor er een stap naar nog meer differentiatie gemaakt kon worden. De praktijk groeide in al die jaren uit tot een groep van ongeveer honderd mensen. Sinds 2019 is De Graafschap Dierenartsen aangesloten bij de Evidensia IVC Group. Een groep van dierenartsenpraktijken verspreid over heel Nederland die nog steeds groeiende is en waar elke maand wel een nieuwe praktijk zich bij aansluit.

Collega’s en veehouders verrassen Arjan den Hertog met diner thuis en toeters


Bestuurlijk
In al die jaren heeft Arjan naast het diergeneeskundige werk ook het nodige bestuurlijke werk verricht in de praktijk en ook daarbuiten. Dit zal hij de komende jaren blijven doen.
De reden dat hij stopt met het praktijkwerk is dat hij nu de kans krijgt om dierenartsen van andere praktijken van de Evidensia-groep te coachen en te begeleiden. Aangezien dat niet te combineren is met het praktijkwerk moest hij een keuze maken. De vele veehouders waar Arjan over de vloer kwam wisten het al: hij had het hen persoonlijk verteld. En vooral dat gaat hij missen: de gesprekken aan de keukentafels, de dieren, de rare en bijzondere momenten en de mooie en lieve mensen met hun bedrijven. Het was dan ook een lastige keuze. Maar hij weet dat de praktijk doorgaat en dat er nieuwe collega’s zijn ingewerkt die ervoor zorgen dat nu maar ook in de toekomst de diergeneeskundige zorg wordt voortgezet.

Afscheid
Op 30 december verrasten Arjan’s collega’s hem met een heerlijk diner thuis, verzorgd door Restaurant By Chiel uit Zutphen. En op de 31ste ’s morgens kwam nog een verrassing toen meerdere veehouders met trekkers naar Steenderen kwam om al toeterend langs de praktijk aan het Marktplein te rijden. Ze stopten even tijdens deze drive-through om een oliebol te ontvangen en Arjan genoot van deze leuke en originele actie.

Dierenarts Arjan den Hertog heeft het druk tijdens de drive-through voor de dierenartsenpraktijk in Steenderen. Foto: Maike van der Geest

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant