Nieuwe cursussen KunstKring Ruurlo
<p>Patchwork en Drybrushen met kleur bij de KunstKring Ruurlo. Foto: PR</p>

Patchwork en Drybrushen met kleur bij de KunstKring Ruurlo. Foto: PR

Nieuwe cursussen KunstKring Ruurlo

RUURLO – KunstKring Ruurlo vervult met haar cursussen, lezingen en concerten niet alleen een culturele, maar ook een sociale functie. Daarom wil zij zoveel mogelijk haar activiteiten, natuurlijk op een verantwoorde manier, door laten gaan. Zo zullen er in het nieuwe jaar bijvoorbeeld weer enkele nieuwe cursusgroepen starten.

Patchwork/Quilten
Patchwork is de oude techniek waarbij stukjes stof volgens patroon aan elkaar worden genaaid. Quilten is het doorrijgen (watteren) van drie lagen stof: de patchworktop, de tussenlaag en de onderlaag. Docente Marianne van den Ent begeleidt haar cursisten vakkundig in beide technieken, waarmee veel meer mogelijk is dan men misschien in eerste instantie zou denken. Haar cursussen stonden eigenlijk al gepland voor het najaar, maar zijn toen vanwege COVID-19 uitgesteld. In januari zullen zowel de cursusgroep voor beginners als die voor gevorderden alsnog, in verkorte vorm, doorgang kunnen vinden. Voor beide groepen is het nog mogelijk om aan te melden.

Drybrushen in kleur
In eerste instantie zou docente Hilda Haselberg dit seizoen alleen een cursus aanbieden met Drybrush in zwart-wit, maar KunstKring Ruurlo komt nu met een aantrekkelijk extra aanbod! Het gaat hierbij om een ingelaste korte cursus van drie bijeenkomsten voor diegenen die wat meer kleur willen brengen in hun Drybrush kunstwerken. Er wordt gewerkt met acryl op een zwart doek en alle deelnemers gaan na de derde les met een mooi schilderij naar huis. Er zijn nog enkele plekken vrij voor deze cursus; ook mensen zonder ervaring met de techniek van Drybrush kunnen hieraan deelnemen.

Coronamaatregelen
De cursussen worden gegeven in het atelier van de Kunstkring op de eerste verdieping van het Kulturhus in Ruurlo. De inrichting van het atelier is dusdanig aangepast, dat de cursussen in een veilige omgeving met voldoende afstand tot de docent en de deelnemers worden gegeven. Ook het aantal deelnemers is volgens een corona-protocol geregeld. Voor meer informatie en aanmelden kan iedereen terecht op de website.


kunstkringruurlo.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden